Hirmagazin.eu
Főoldal » Kormányinfó: marad a könnyített receptkiváltás
Belföldi hírek

Kormányinfó: marad a könnyített receptkiváltás

A veszélyhelyzetben a lakosság számára jelentős könnyebbséget jelentő intézkedés volt az elektronikus receptek kiváltásának egyszerűbb szabályozása.

Amikor a járvány elkezdődött, az a szabályozás volt életben, amely szerint a más számára az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe feltöltött recepteket csak felírási igazolással vagy az EESZT-ben rögzített meghatalmazással és a kiváltó személyazonosságának igazolásával lehetett kiváltani. A felírási igazolást pedig már nem volt kötelező kiállítani (csak a beteg kérésére, valamint 14 éven aluli páciens részére történő vényírás esetén volt előírás).

A járvány kezdetén az idősek védelmében elrendelt intézéskedések – mint a kijárási korlátozás, a háziorvosi ellátás átterelése a telefonos és elektronikus ügyintézés felé, illetve a személyes kormányhivatali ügyintézési lehetőségek szűkítése járványvédelmi okokból – komoly kihívás elé állították azokat, akik ugyan vállalták volna a hozzátartozóik, ismerőseik receptjeinek kiváltását, ám nem volt meghatalmazásuk vagy felírási igazolásuk.

Ezt a helyzetet orvosolta a március közepétől hatályos szabályozás, amely egyébként az EMMI tájékoztatása szerint még a veszélyhelyzet lejártát követő 90 napig mindenképpen hatályban maradt volna.

Az érintettek szerint viszont jobb lenne ezt a rendszert tovább is fenntartani – a bizonytalanságnak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vetett véget a Kormányinfón, miután az Infostart kérdésére megerősítette, hogy a kormány tervei szerint megmaradna az e-receptek kiváltásának könnyített módja.

 

Nyitókép: MTI/kormany.hu/Botár Gergely
Forrás: Infostart / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A Tiszán levonuló árhullám jelentős mennyiségű hulladékot szállít (Videó)

info

KACSA volt a Kósa Lajos és Kárász Róbert beszélgetéséről megjelent cikk! + VIDEÓ!

Edit

Újabb tüntetéseket tervez az ellenzék

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------