Hirmagazin.eu
Főoldal » Kórházi kapacitáshiánytól tart a moszkvai polgármesteri hivatal
Külföld

Kórházi kapacitáshiánytól tart a moszkvai polgármesteri hivatal

A következő két-három hétben kevésnek bizonyulhat a Covid-19-betegek kezelésére alkalmas kórházi ágyak száma Moszkvában, ezért tíz nap alatt újabb 24 egészségügyi intézményt készítenek fel koronavírus-fertőzöttek fogadására

– közölte kedden az orosz főváros polgármesteri hivatalának egészségügyi osztálya.

A bővítés eredményeként 21 ezer koronavírus-fertőzött kezelésére alkalmas ágy áll majd rendelkezésre Moszkvában. A felépülésnek induló, de még pozitív teszteredményű betegek – térítésmentes – gyógyítását otthon fogják folytatni, a hatósági karanténelőírások betartása mellett, orvosi távfelügyelettel.

A fővárosban jelenleg mintegy hétezren kapnak otthoni kezelést azzal a kikötéssel, hogy az állapotuk romlása esetén azonnal kórházba viszik őket. Oroszországban egy nap alatt 2774-gyel 21 102-re nőtt az igazolt koronavírus-fertőzések száma a kedden nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint. Ez 15,1 százalékos növekedést jelent. A halálesetek száma 22-vel 170-re nőtt, a gyógyultaké pedig 224-gyel 1694-re.

Moszkvában 460 új fertőzöttről tud a statisztika, az esetszám kettővel meghaladta a 13 ezret. Nyolcvanöt százalékük 65 évesnél idősebb. A fővárosban 95 halálesetet regisztráltak.
Szergej Nyetyoszov, a Novoszibirszki Állami Egyetem mikrobiológiai és virológiai laboratóriumának vezetője, a Vektor kutatóintézet volt igazgatója a Reminder orosz egészségügyi portálnak nyilatkozva lehetségesnek tartotta, hogy Moszkvában a New York-ihoz hasonló katasztrófahelyzet alakul ki.

A zsúfoltság New Yorkban, főleg Manhattenben ugyanolyan, mint Moszkvában a Kerti körúton belül. Az emberek nagyon aktív kapcsolatban vannak egymással, az itt lakók megszokták, hogy napi két-három alkalommal kávézóba vagy étterembe járnak. Nagyon sok feltétele megvan ott a fertőzés továbbadásának, ezért tombol a járvány. Nagyon erősen gyanítom – bár nem szeretném, hogy így legyen -, hogy ugyanolyan kép alakul majd ki nálunk, különösen Moszkvában”– mondta a szakértő.

A koronavírus egyre intenzívebben terjed Oroszországban, Moszkvában pedig, amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kritériumai szerint már a járványügyi folyamat harmadik, sőt, negyedik szakaszába lépett, már nehézzé vált a fertőzési láncolatot követése.

Szerdától kizárólag digitális személyes kód (igazolvány) birtokában lehet majd közlekedni a fővárosi járműforgalomban, amit a rendőrség ellenőrizni készül.
Moszkvában a járványhelyzet miatt hétfőn este elmaradt a Bécs náci német megszállás alóli felszabadítása 75. évfordulójának tiszteletére tervezett tűzijáték.

Moszkva, 2020. március 20. Fertőtlenítést végeznek egy busz utasterében az új koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében Moszkvában 2020. március 20-án. Oroszországban eddig 206 megbetegedést regisztráltak. MTI/EPA/Szergej IlnyickijFORRÁS: MTI/EPA/SZERGEJ ILNYICKIJ

Miroslav Lazanski moszkvai szerb nagykövet a RIA Novosztyi hírügynökségnek elmondta, hogy Belgrád ismét egészségügyi felszerelésért, elsősorban lélegeztetőgépekért és védőöltözetért fordult Moszkvához. Az újabb segély részleteiről a két kormány között még egyeztetés folyik.
Szerbiában orosz katonaorvosok segédkeznek a járvány elleni küzdelemben.
Szergej Lavrov orosz és Vang Ji kínai külügyminiszter kedden telefonon egyeztetett a két ország járványellenes és diplomáciai együttműködéséről. Hejlungcsiang kínai tartomány keddi bejelentés szerint 23 tonnányi humanitárius segélyt, főleg védő- és tesztfelszerelést juttatott el Moszkvának. Orosz hírügynökségek szerint az orosz fővárosba érkezett kínai orvosszakértők elismerően nyilatkoztak orosz kollégáik tevékenységéről.

Az orosz külügyminisztérium kedden tiltakozott a moszkvai amerikai nagykövetségénél, amiért a járványügyi korlátozások következtében 74 olyan orosz tanuló rekedt az Egyesült Államokban, akit “az orosz hatóságok tudta nélkül” szállították ki oda. Marija Zaharova szóvivő szerint a moszkvai diplomáciai tárca igyekszik összegyűjteni a gyerekek személyi adatait, akik közül többen a washingtoni orosz nagykövetséghez fordultak segítségért.

origo, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Videót tett közzé az Iszlám Állam a párizsi terrortámadások elkövetőiről

Edit

Szerda éjfélig adott ultimátumot Zágrábnak a határnyitásra Belgrád

Edit

A németek többsége szerint Merkel elveszítette az ellenőrzést a kormány menekültpolitikája felett

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!