Hirmagazin.eu
Főoldal » Kórházak elleni perekhez toboroznak ügyfeleket
Belföldi hírek

Kórházak elleni perekhez toboroznak ügyfeleket

Mindenáron pereskedni akar a Társaság a Szabadságjogokért elnevezésű, Soros György által támogatott, magát civileknek mondó jogvédő szervezet, ezért olyan ügyfeleket, betegeket keres, akiket a koronavírus miatti ágyfelszabadítás során tettek ki a kórházból.

A magukat civil jogvédőknek nevezett szervezetek – mint például a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) – a kórházi ágyak felszabadítása kapcsán próbálnak botrányos sztorikra vadászni az online térben és abból jogi eljárásokat, pereket kezdeményezni, kihasználva ezzel beteg és gyógyuló emberek jóhiszeműségét és lelkiállapotát – erről adott hírt a PestiSrácok.hu internetes hírportál egy olvasó jelzése alapján. Az illető felhívta a figyelmet arra, hogy a TASZ a Facebook Házi idősgondozás, bentlakásos ápolás, otthoni betegápolás Magyarországon elnevezésű, több mint hatezer taggal rendelkező privát szakmai csoportban tett közzé egy olyan bejegyzést, amely így kezdődik: „Ügyfelet keresünk!” A jogvédő szervezet kiemelte: durva jogsértés, hogy az állam ellátás helyett a hozzátartozóikra hagyja a súlyos betegeket. Hozzátették, hogy jogi eljárás kezdeményezéséhez olyan betegeket keresnek, akiket a koronavírus miatti ágyfelszabadítás során tettek ki a kórházból.

Kórházak elleni perekhez toboroznak ügyfeleket

Magyar György már büntetőjogi eljárásokat is emleget
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A PestiSrácok.hu arról is írt, hogy megszólalt a témában Magyar György is. A jogász a Klubrádiónak adott interjúban kiemelte: a betegek tömeges hazaküldése miatt száz százalék, hogy indíthatnak pert a családok ezekben az ügyekben.

Szavai szerint a kórház felelhet a károkozásért, ugyanis mint mondta, kötelezettségszegésről van szó. – Nemcsak polgárjogi perek indulhatnak vagyoni és nem vagyoni kártérítésért, hanem felmerül még a büntetőjogi felelősség kérdése is, a foglalkozás köré­ben elkövetett gondatlan veszélyeztetés – tette hozzá. Magyar György ráadásul nem csupán „szakmázott”, hanem politizált is, amikor úgy fogalmazott, hogy a betegeket nem szabad keverni, hanem akár Mészáros Lőrinc szállodájában, akárhol máshol, kollégiumokban kellene elhelyezni a vírusfertőzötteket.

Az internetes portál kitért arra is, hogy a Mérce.hu is beszállt az „ügyfelek keresésébe”. Egy fotó tanúsága szerint az internetes oldal egyik újságírója a Házi idősgondozás, bentlakásos ápolás, otthoni betegápolás Magyarországon elnevezésű csoportban keres megszólalókat a témában. A PestiSrácok.hu megírta, hogy az olvasójának arról is van fotója, miként vadássza a „szigorúan név nélkül” nyilatkozókat az Index újságírója.

Az ügyben elektronikus levélben kérdéseket intéztünk a TASZ-hoz, amelyben arról érdeklődtünk a jogvédő szervezetnél: nem érzik-e úgy, hogy felheccelik az embereket járvány idején, de lapzártánkig nem kaptunk választ.

magyarnemzet, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Egymilliárdos osztalékot vett fel Gyurcsány

Edit

Balog Zoltán: a magyarok nem változtak meg

Edit

Szigetvári Viktor elismerte, ő is rongált plakátokat

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------