Csillagászat, űrkutatás

Kopernikusz valószínűleg elképedt volna attól, hogy miként fedeznek fel bolygókat a 21. században

Felfedezték az egyik távoli csillag, a 2545 fényévre lévő Kepler–90 nyolcadik bolygóját, ezzel pedig a rendszer planétáinak száma nyolcra nőtt, ami annyi, mint a Naprendszerünké. Legalábbis mióta a Plutót kisbolygóvá fokozták.

Ez lehet a 21. század gőzgépe, amely megváltoztatja a világot
A mesterséges intelligencia (MI) a technológiai forradalom küszöbén áll, elterjedése alapvetően megváltoztatja majd a társadalmat, a fejlesztések értéke pedig elérheti az 57,6 milliárd dollárt 2021-ra. Ez derült ki az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat legfrissebb elemzéséből.

A Kepler–90 így a Naprendszeren kívül a legtöbb bolygóval rendelkező csillag, amit valaha felfedeztek. De még mindig nem ez az, ami igazán különlegessé teszi a felfedezést – hanem az, hogy a keresőóriás mérnökei a mesterséges intelligencia (MI) gépi tanulás elnevezésű programját használták a Naprendszeren kívüli bolygók felkutatására. Igen, Kopernikusz vagy Kepler valószínűleg elképedt volna attól, hogy miként fedeznek fel bolygókat a 21. században. Mondjuk mi már egy ideje próbálunk hozzászokni a gondolathoz, hogy az MI alapjaiban változtatja majd meg a világunkat:

A csillag csak kicsit forróbb és nagyobb a Napnál távol, és a Földtől 2545 fényévre található, ám bolygórendszere a Naprendszeréhez hasonló elrendezést mutat.

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Újabb űrsétára indult a két amerikai

info

Az időjárás miatt napolták a Cygnus kilövését

Edit

Többé nem kérdés, léteznek-e ufók

Mazsi