Főoldal > Hírek > Életmód > Otthon, lakberendezés, kert > Konzervből virágtartó!

Konzervből virágtartó!

Hirdetés

hirmagazin_2015-08-31_072240

Ötletek növények ültetéséhez

A kertészet egyre inkább nagyobb teret nyer és szerencsére egyre több ember foglalkozik már vele. Ennek az egyik legpozitívabb eredménye, hogy folyamatosan jelennek meg új, kreatív ötletek ezen a téren. A mai cikkünkben is pár remek ötletet osztunk meg veletek!

Virágtartó konzerv dobozból. Belegondoltál már hogyan készülnek a virágtartó cserepek?

Nos, nyilván van egy forma, ami alapján öntik őket, a végeredményt pedig mindenki ismeri. Ebben az esetben is lesz egy forma, viszont nekünk egyben az alapanyag is lesz. Ajánlott erre a célra olyan konzervdobozt használni, amely közepes nagyságú, magyarán nagyjából akkora a mérete, mint egy virágcserépnek. A konzerv külsejéről tisztítsuk le a címkézést, legyen teljesen csupasz. Ezek után el kell döntened, hogy milyen díszítést, külső megjelenést szeretnél a leendő virágtartódnak.

Az alapgondolat a kövekkel kipárnázott külső, amely rendkívül mutatós, modern, különleges és egyben elegáns megjelenést kölcsönöz a virágtartónak. Gyűjts össze köveket, márványdarabkákat, illetve azt, ami éppen található a lakásban vagy, amivel szeretnéd díszíteni. Teríts le a földre egy anyagdarabot majd erre szórd rá a köveket és rendezd el úgy őket, hogy minél kevesebb hézag maradjon közöttük. Ha ezzel megvagy, akkor keverj egy kevés maltert vagy akár gipsz is megteszi. Ezt kend fel a konzervdoboznak a külsejére, utána pedig forgasd bele a kavicságyba.

A kődarabkák rá kell, tapadjanak a külsejére, te pedig még rendezheted rajta, hogy teljesen elfedjék a konzerv külső részét. Egy edénykébe keverj egy kevéske glettet, amelynek az állaga mártásszerű legyen. Egy szivacsot vagy rongydarabkát mártogass bele és vidd fel a glettet a kövekkel kipárnázott konzervre. A glettet folyamatosan kend el a felületén egészen addig, amíg a kövek látszanak és a hézagok pedig már megteltek glettel. Ez után már csupán annyi a dolgod, hogy hagyod száradni, kötni a remekművet és utána már ültetheted is bele a virágokat. Amennyiben reggel nekikezdesz, akkor már akár este is ültethetsz bele, de ha csak este készíted el, akkor egy éjszaka alatt megköt.

Fiókokból virágtartó.

hirmagazin_2015-08-31_072350

Annak, aki kertes házban él nagy valószínűséggel van olyan asztal vagy fiók, aminek már nem veszi hasznát. Természetesen, eddig! Ebben a bekezdésben ugyanis azt fogjuk leírni, hogy miként lehet egy látszólag már semmire se jó fiókból dekoratív virágtartót készíteni. Lehetőleg legyen nagyjából három, de igazából ez már rajtad áll, hogy hányat szeretnél.

Miután kiválasztottad a fiókokat szükséged lesz már szélesebb deszkára, lécre. Ezek lesznek a virágtartónak az oldalai. Mérd meg, hogy a fiókok milyen szélesek, majd ezt a két deszkát rakd egymással szembe olyan távolságra, hogy közéjük beférjenek a fiókok. Kezd a legalján és mindkét oldalról szegezd oda a fiókot. Ha az elsővel megvagy, akkor utána fokozatosan haladj tovább fel. Ahányszor mész feljebb egy fokot annyiszor legyen beljebb elhelyezve az adott fiók. Miután összeszegelted és stabilan áll, nincs más dolgod, mint virágokat ültetni bele. Természetesen a külsejét még tovább díszítheted, illetve dekorálhatod, de a nélkül is nagyon mutatós. Amennyiben viszont van otthon megmaradt festéked, akkor csak a fantáziád szab határt, hogy hogyan is dekorálod a külsejét.

Jó munkát hozzá, reméljük, hogy két hasznos öletettel tudtunk nektek szolgálni.

Számtalan jó ötlet létezik még, csak a fantáziánkra kell hagyatkozni.

hirmagazin_2015-08-31_072505

hirmagazin_2015-08-31_072524
Forrás: delina; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: