Image default
Életmód hírek

Könnyek között emlékeztek meg a fiukról: elköltözött otthonából az újpesti balesetben meghalt fiatal rendőr családja

Budapest — Mátyás Zsolt (49) és Vali (46) lelki sebei nem gyógyulnak a szolgálatban bajtársai segítségére siető fiuk, Balázs (†22) elvesztése miatt, de megbocsátottak annak a rendőrnek, aki akaratlanul elvette egyetlen gyermekük életét.

Mátyás Balázs kamaszként már tudta, rendőrként szeretne majd szolgálni, hogy embereken segíthessen. Hiába volt tehetsége a képzőművészethez, ő szülei példáját követte. A tragédia reggelén is átölelte, megpuszilta édesanyját, pacsiztak apukájával, egyikük sem sejtette, hogy utoljára teszik. Tavaly, február 15-én éjjel a fiatal őrmester egy szirénázó rendőrautó utasaként garázdaság miatt intézkedő bajtársai segítségére sietett ÚjpestreA Fóti út és Leiningen Károly utca kereszteződésében egy másik rendőrautóval ütköztek, Balázs azonnal életét vesztette.

– Ha abban a lakásban maradunk, ahol minden rá emlékeztetett, a fájdalmat mi sem éljük túl – sóhajtja a korábban kormányőrként szolgáló nyugdíjas édesapa. Vali, az édesanya a tragédia után képtelen volt belépni fia szobájába, a néhány hónappal ezelőtti költözésig minden úgy maradt, mintha bármikor hazatérne a fiatal őrmester.

A két rendőr autója tavaly februárban ütközött, miközben segíteni siettek /Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

– Balázs csak fizikailag nincs velünk. Bazsi-szoba itt is van, ágyát, néhány ruháját, kedves tárgyait elhoztuk. Az egész családunk a hazát szolgálta, a legfiatalabb közülünk az életét is odaadta érte – mondja az édesapa, aki bevallotta: fiukról sírás nélkül nem tudnak beszélni. – Ő mindig a mi egyetlen gyermekünk lesz, és vele a leendő unokáinkat is elvesztettük. Nagyon jó férj, remek apa lett volna belőle. Soha nem hozott ránk szégyent, mindig büszkék leszünk rá. Nekünk Balázs hős, nem halt meg, csak álmodni ment, nem hagyott itt senkit, csak előrement – sírdogál az édesanya, aki férjével megbocsátott annak, aki elvette fiuk életét.

– Sajnos a legjobb barátja vezette azt a rendőrautót, ami Balázs halálát okozta. Az a fiú karácsonykor ott ült az asztalunknál, együtt sírtunk, neki ugyanúgy fáj a tragédia. A legjobb barátja volt. Mint nekünk. Elvesztettünk egy életet, de azzal, hogy megbocsátottunk neki, visszaadtunk egy másikat, mert ő is tönkrement lelkileg. Nem szándékosan tette, nem lehet hibáztatni érte – mondja Zsolt.

Sorstársaknak segítenek

Dr. Borbély Zoltán, a gyászoló család ügyvédje elmondta: a rendőrségi autókat biztosító társasággal megegyeztek. – A sérelemdíjból szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrök családjait segítő alapítványt hoznak létre a szülők. A közúti balesetet szakértők bevonásával vizsgálják.

Hasonló hírek

Jane Fonda tanácsa: “Egy nap az életedből, amelyből hiányzik a mosoly az egy elvesztegetett nap.”

Mazsi

4 mosási és tisztítási tipp otthonra!

Edit

Muszlimok ezrei akadtak ki, mert szerintük a Nike azt írta a cipők talpára, hogy “Allah”

Géza