Hirmagazin.eu
Főoldal » Konferencián mutatják be a Campus Mundi felsőoktatási ösztöndíjprogramot
Gazdaság

Konferencián mutatják be a Campus Mundi felsőoktatási ösztöndíjprogramot

Forrás: MTI

Az idén indított felsőoktatási ösztöndíjprogram bemutatása a célja a mai budapesti Campus Mundi nyitókonferenciának. A rendezvényen átadják a Felsőoktatás nemzetköziesítéséért díjakat.

 

Campus Mundi felsőoktatási ösztöndíjprogram

A konferencia célja, hogy széles szakmai körben bemutassák, a Campus Mundi program milyen eszközökkel segítheti a felsőoktatási stratégiai célok elérését, és milyen lehetőségeket kínál a magyarországi felsőoktatási intézményeknek – közölte a konferencia szervezőjeként és az ösztöndíjprogram kezelőjeként a Tempus Közalapítvány.

A rendezvényt Prőhle Gergely, a programot elindító Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára nyitja meg, és átadja a másodjára odaítélt Felsőoktatás nemzetköziesítéséért díjakat a legkiválóbb kezdeményezéseknek.

Az ösztöndíjprogram mintegy kilencezer hallgatónak nyújt lehetőséget a következő öt évben arra, hogy résztanulmányokat folytathasson, szakmai gyakorlaton vagy tanulmányúton vegyen részt európai és Európán kívüli országokban. A tárca tervei szerint a program hozzájárul annak a nemzeti célnak az eléréséhez, hogy 2023-ra a magyar felsőoktatásban diplomát szerző hallgatók között 10-ről 20 százalékra nőjön azoknak az aránya, akik a tanulmányaik során külföldi részképzésben vagy szakmai gyakorlaton vesznek részt.

A program lehetőséget nyújt továbbá a hazai felsőoktatási intézményeknek, hogy külföldi oktatási vásárokon, kiállításokon vegyenek részt, ez hozzájárul a külföldi hallgatók toborzásának sikeréhez és az intézmények közötti kapcsolatok kialakításához, megszilárdulásához is. A felsőoktatási stratégia része az is, hogy a Magyarországon tanuló külföldi hallgatók jelenlegi 9 százalékos aránya 2022-re 15 százalékra emelkedjen.

Az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló program pénzügyi kerete 9,2 milliárd forint, a sikeresen pályázók – attól függően, hogy mely országban tanulnak majd – havonta 186-270 ezer forint ösztöndíjat kaphatnak. A hallgatók évente kétszer pályázhatnak.

 

 

Hasonló hírek

Számos kedvezménnyel kezdődik a tanév

Edit

Elbontják a Hős utcai gettót, ki nem találnád, mi épül a helyére

Géza

A forgalom csökkent, a BUX nőtt a héten

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------