Főoldal » Koncertsorozat a Fonó új zongoráján
Zene, filmzene

Koncertsorozat a Fonó új zongoráján

Forrás: MTI

Koncertsorozat indul zongora-generációk címmel a Fonó Budai Zeneházban pénteken az intézmény új zongoráján.

 

Koncertsorozat

Az első koncerten Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, a nemzet művésze üti majd le az első hangokat az új hangszeren, amelyet Balázs János Liszt-díjas zongoraművész is megszólaltat. A műsorban elsősorban Chopin és Liszt művei hangzanak el. A szünetekben Balázs János, a sorozat művészeti vezetője és az estek házigazdája kérdezi Vásáry Tamást zeneszerzőkről, zenéről, élményekről.

A dzsesszzongoristák és az improvizáció kerül előtérbe május 9-én Oláh Kálmán és fia Oláh Krisztián (zongora), valamint a dobos Balázs Elemér és zongorista fia, ifjabb Balázs Elemér és zenésztársaiknak előadásában.

Május 29-én a fiatal zongoristageneráció két legjelentősebb képviselője, Gyöngyösi Ivett, a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor győztese és Berecz Mihály lép fel a házban – közölte az intézmény az MTI-vel.

Mit írják, a “Fonó a Prima Primissima díjból meglepte magát és közönségét egy csodálatos zongorával. A hangszer a Steinway család tagja, egy Essex, amely a mi termünkben, a mi méreteinkben minden művész igényét ki tudja elégíteni”.

 

 

Hasonló hírek

Már a YouTube-on A Dal 2017 360 fokban

Edit

Ez a dal 32 éve hódította meg a világot, és máig is hódít! – VIDEÓ

Edit

A Szent Efrém Férfikar koncertje a Szent István-bazilikában

info