Hirmagazin.eu
Főoldal » Komoly veszteséget okozott az unió költségvetésben a Brexit
Külföld

Komoly veszteséget okozott az unió költségvetésben a Brexit

Megoszlottak a tagállamok vezetőinek véleménye a következő időszakra vonatkozó uniós büdzséről.

Az idei költségvetési tárgyalásokat nehezítette az Egyesült Királyság kilépése az unióból, hiszen így eggyel kevesebb nettó befizetője lett az Európai Uniónak. Eközben jövő hónap végén lejár az embercsempészet felszámolása érdekében indított Sofia nevű földközi-tengeri uniós haditengerészeti művelet mandátuma, amit nem hosszabbítanak meg, hanem egy új műveletet indítanak. A Kossuth Rádió Európai idő című műsorának összefoglalója.

Az Európai Parlament (Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger)

A következő, 2021 és 2027 közötti időszakara szóló, hosszú távú európai uniós költségvetésről tárgyaltak a héten a tagországok állam-, illetve kormányfői Brüsszelben, az Európai Tanács rendkívüli ülésén.

A büdzsé a korábbiaknál is jobban megosztotta a huszonhét tagállamot az eltérő prioritások és Nagy-Britannia kilépése miatt, hiszen kevesebb az elosztható pénz, miközben az új Európai Bizottság többet szeretne költeni mindenek előtt a klímaváltozásra és a migrációs ügyekre.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger)

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, a hétévente zajló költségvetési tárgyalások az unió előtt álló újabb kihívások miatt minden alkalommal egyre bonyolultabbá válnak.

Sofia helyett újabb hadműveletet indítanak

A jövő hónap végén jár le az embercsempészet felszámolása érdekében indított Sophia földközi-tengeri uniós haditengerészeti művelet mandátuma, amit nem hosszabbítanak meg, hanem egy új műveletet indítanak.

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában elmondta, a Sophia működése csak részben mondható eredményesnek, hiszen szinte átalakult migránsszállító hajóvá. Hozzátette, ennek az az oka, hogy minden hajónak alapvető kötelessége, hogy a tengeren bajba jutott embereken segítsen, kimentse őket.

Kis-Benedek József elmondta, a Sophia 2015 óta működik, ezalatt legénysége közel negyvenötezer migránst mentett ki a tengerből, illetve száznegyven embercsempészt fogott el, és adott át bíróságoknak.

Az új művelet fontos feladata lesz, hogy megakadályozza a fegyverszállítmányok eljuttatását Líbiába. Hozzátette, egy későbbi szakaszban pedig szorosabbra fogják vonni a gyűrűt Líbia körül, ellenőrizni fogják azokat a hajókat, amelyek a Begáli-öbölben horgonyoznak le” – mondta Kis-Benedek József.

Hirado, kossuth Rádió, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Az évszázad botránya! Börtönbe kerülhet Soros, és elveszik az összes vagyonát!

Géza

Nem bukhat meg olyan könnyen Merkel

Edit

Berlin felkészül a határzárra

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------