Image default
Technika, kommunikáció

Komoly újítás, erre készül a Facebook. Téged is érint?

Már a legnagyobb közösségi oldal is fellépett az oltásellenes reklámok ellen. Mindez azután történt, hogy az amerikai kanyaró járvány kapcsán felmerült: az oltásellenes tanok a legjobban a közösségi oldalakon terjednek.

Az áltudományos hírek ellen változtatásokat hoztak.

Monika Bickert, a Facebook egyik alelnöke a blogjában részletezte az intézkedéseket. Első körben elkezdték visszautasítani azokat a hirdetéseket, amelyek hamis információkat terjesztenek az oltásokról, és eltávolították az oltás-ellentmondások nevezetű hirdetési kategóriát a hirdetési eszközök közül.

Mint ismeretes, az amerikai sajtóban nemrég megírták, hogy a 25 év feletti nőkre szűrve havonta 150-nél több oltásellenes fizette hirdetés jelent meg a Facebookon.

A reklámok kitiltásán túl a Facebook leminősíti a témához kapcsolódó oldalakat és csoportokat, hogy azok kisebb eséllyel jelenjek meg majd a keresési találatok között. Viszont az is kiderült, hogy nem fogják törölni az oltástagadó posztokat, amit magán emberek raknak ki. 

Most azon dolgoznak, hogy kitaláljanak egy módszert, amivel a szakemberek álláspontját eljuttathatják az emberekhez, hogy több információhoz juthassanak a védőoltásokról.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Így nézheted meg, kik töröltek az ismerősök közül a Facebookon! – VIDEÓ

Mazsi

Nyár van, a legtöbb cégnél a fű sem nő… a Google meg szép csendben leépíti a Google+-t

Edit

Bemutatjuk a heti árgyőztes kínai okostelefont

Géza