Image default
Külföld

Komoly szigorításokat vezetnek be a bécsi reptéren

Az osztrák belügyminiszter bejelentése szerint hamarosan sokkal szigorúbb ellenőrzéseket vezetnek be bizonyos országokból érkező járatokon. Erre azért van szükség, hogy kiszűrjék az utasok között esetlegesen megbúvó terroristákat.

Miután az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szinte az összes megszerzett területét elvesztette az elmúlt hetekben a Közel-Keleten, egyre több európai dzsihadista kerül a kurdok által működtetett börtönökbe. A vita pedig már egy ideje azon megy, hogy vissza kell-e őket fogadni az uniós országoknak.

A terroristák között ugyanis jelentős számban vannak brit, német, francia és osztrák születésűek is.

Ráadásul rajtukkívül még több ezer olyan ISIS-szimpatizáns lehet a Közel-Keleten, akik szabadon mozognak, és megpróbálhatnak menekültként bejutni az unió területére.

Herbert Kickl osztrák belügyminiszter éppen ezért a napokban bejelentette, hogy komoly szigorítások várhatóak a bécsi repülőtéren.

Mindenkinek le kell vennie a burkáját, és mindenkinek át kell sétálnia a biztonsági kapukon, ez nem kívánságműsor. Sokkal komolyabb ellenőrzéseket vezetünk be ezentúl bizonyos országokból érkező járatok utasainál

– jelentette ki Kickl, majd újságírói kérdésre hozzátette, hogy elsősorban a Törökországból és a Közel-Keletről érkező gépek utasai számíthatnak komolyabb átvilágításra.

Komoly szigorításokat vezetnek be a bécsi reptéren
Herbert Kickl osztrák belügyminiszter (fotó:EPA)

A tárcavezető elmondta, hogy egyet ért azzal a svájci kezdeményezéssel, hogy nem a terroristákat kell visszahozni az európai bíróságok elé, hanem ott helyben kellene egy ítélőszéket létrehozni.

Forrás: Ripost

Fotó: Kronen Zaitung / Twitter

Hasonló hírek

Náci karlendítés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy férfit Ausztriában

info

Katasztrófa: Harminchárman meghaltak egy ciklon miatt Indiában! Oszd meg!

Géza

Arany fürdőkád lett Guinness-rekorder

Géza