Hirmagazin.eu
Főoldal » Komoly konfliktusok és tárgyalások – erre kell készülnie Magyarországnak Brüsszellel
Belföldi hírek

Komoly konfliktusok és tárgyalások – erre kell készülnie Magyarországnak Brüsszellel

forrás: hirado.hu/M1

A népszavazási eredmény ellenére a konfliktus nem oldódott meg, a brüsszeli elit szándékaik változatlanok. Komoly konfliktusokra, tárgyalásra, egyeztetésre lehet készülni – ezt mondta Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezető elemzője.

Nagyszerűnek nevezte a vasárnapi kvótanépszavazás eredményét Orbán Viktor miniszterelnök, mert – mint mondta – “felülmúltuk a csatlakozásról szóló népszavazás eredményét”.

Komoly konfliktusok és tárgyalások - erre kell készülnie Magyarországnak Brüsszellel

A kormányfő vasárnap, a kvótanépszavazás után a Fidesz-KDNP eredményvárójában, a Bálna Budapest épületében közölte: az EU-csatlakozásról szóló népszavazáskor 3 millió 56 ezer ember szavazott a belépés mellett, most pedig 3 millió 204 ezernél állnak a nem szavazatok, és nem ismertek még a határon túli magyarok szavazatainak nagy része.

Mintegy 15 százalékkal többen vettek részt most, mint a legutóbbi európai parlamenti választáson – tette hozzá Orbán Viktor, úgy értékelte: “a fegyver elég erős lesz Brüsszelben is”.

Elemző: komoly konfliktusokra, tárgyalásra, egyeztetésre lehet készülni

A konfliktus nem oldódott meg, (…) a brüsszeli elit szándékaik változatlanok. Komoly konfliktusokra, tárgyalásra, egyeztetésre lehet készülni – ezt mondta Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezető elemzője.

Lánczi Tamás szerint most kezdetét veszi majd egy számolgatás, Brüsszel meg fogja vizsgálni, hogy mekkora támogatottságot tudhat magának Orbán Viktor. A vizsgálat során azt fogják látni, hogy nagyobb a támogatottsága, mint akkor amikor belépett Magyarország az Európai Unióba – vélekedett a Századvég Alapítvány vezető elemzője.

Komoly konfliktusok és tárgyalások - erre kell készülnie Magyarországnak Brüsszellel

Az elemző szerint ezen el fog gondolkodni Brüsszel: a választópolgárok világos nemet mondtak, ezzel szembemenni kockázatos. Egyrészt újabb demokratikus deficitet okozna Brüsszelnek, ha egy ilyen egyértelmű akarattal szembemenne. Másrészt, ha egy ilyen ütközetbe Brüsszel belemegy, akkor „belebonyolódik egy nagyon komoly közjogi vitába” – emelte ki Lánczi Tamás.

Lánczi Tamás emlékeztetett arra, hogy több európai országban – Olaszországban, Franciaországban, Németországban – fontos választások lesznek a közeljövőben. Az elemző úgy véli, hogy ezek eredményében benne lesz a választópolgárok véleménye a migráció kezeléséről.

Nehéz év lesz 2017

„2017 nehéz év lesz Európa kulcsországaiban, ahol az elitnek szembe kell néznie a választókkal , és ha nem veszik tudomásul, hogy Magyarországon és máshol is a választók túlnyomó többsége az elit véleményét elutasítja, akkor könnyen megbukhatnak” – hangsúlyozta Mráz Ágoston Sámuel.

 

Hasonló hírek

Videón Orbán Viktor és Angela Merkel találkozása: így üdvözölték egymást

Mazsi

Sándor Mária tüntetésre hív a Szabadság térre fél hétre

info

Bombázni kezdtek az oroszok Szíriában

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------