Hirmagazin.eu
Főoldal » Komoly kiállás hazánk mellett a tekintélyes német napilapban..
Külföld

Komoly kiállás hazánk mellett a tekintélyes német napilapban..

A CSU volt alelnöke szerint a Magyarország elleni eljárás és támadás a németek részéről nemcsak inkorrekt volt, de figyelmen kívül hagyta a közös történelmünket is..

Egy hónappal a 2:2-es döntetlennel zárult müncheni magyar–német Eb-focimeccset követően a Budapesten megtartott úgynevezett Pride napján jelent meg a tekintélyes országos német napilapban, a kétszázezer példányban megjelenő Frankfurter Allgemeine Zeitung 11. oldalán egy terjedelmes cikk Hogyan kell eljutni a szivárványhoz címmel.

A cikk szerzője, Peter Gauweiler Németországban nem ismeretlen, sőt egyesek szerint a CSU nagy doyenje, egyik leghitelesebb politikusa. Volt korábban bajor miniszter és képviselő is; a nagy Stoiber-kampány évében, 2002-ben váltott a szövetségi politikai szintre, ahol egészen 2015-ig a Bundestag tagja volt. Számos közéleti szereplést vállal, e mellett igazi egyéniség, aki nem rejti véka alá a gondolatait, akkor sem, ha azok épp nem népszerűek. Gauweiler kritizálta az Egyesült Államok Irak ellen folytatott háborúját 2003-ban, síkra szállt a Bundeswehr afganisztáni és külföldi bevetései ellen, szembehelyezkedett az egyoldalúan oroszellenes és ukránbarát nyugati politikával. Már korábban szkeptikusan vélekedett az euró bevezetéséről.

Áttörő ismertségét azonban az európai integráció megkérdőjelezhető jelenségei ellen indított alkotmánybírósági eljárásainak köszönheti. Hiányolta az Istenre való utalást az európai alkotmánytervben 2005-ben, s beadványára Németország kénytelen volt a ratifikálási folyamatot megállítani. A lisszaboni szerződéshez kapcsolódó beadványára a német alkotmánybíróság a tagállamok alkotmányos identitását emelte ki, ezzel komoly csatát nyerve a centralizáló brüsszeli erők ellen. A Görögországnak nyújtandó mentőcsomagok témájában indított pereskedései azonban már nem jártak sikerrel. Gauweiler ennek ellenére képviselőként, illetve publicisztikáiban szót emelt a felelőtlen pénzügyi megoldások ellen, és 2015-ös távozása ugyancsak az újabb görög mentőcsomaggal függött össze. Nos, ez az igazi CSU-s tekintélynek számító Gauweiler állt ki most mellettünk. De mit is írt pontosan?

Bevezetésként megemlíti Markus Söder bajor miniszterelnök változékony politikáját. Söder, aki most, 2021-ben szivárványos jelképekkel politizál, 2018-ban még kötelezővé tette a bajor hivatalokban a keresztény feszület kihelyezését. A szerző kritizálja a német közvélemény és a vezető politikusok moralizáló szándékait, egyben képmutatással vádolja őket.

Még több külföldi hír

Ezután a német politika pálfordulásait veszi górcső alá, s megjegyzi, hogy bár Angela Merkel 2017 júniusában alkotmányellenesnek nevezte a homoszexuálisok házasságát, alig pár héttel később, június 30-án már lehetővé tette annak megszavazását a Bundestagban. Mellékszál, de jelzésértékű, hogy pont másnap temették Helmut Kohl volt kancellárt. A német közvélemény további pálfordulásainak példája Gauweiler szerint, hogy most pont azt kritizálják Magyarország esetében – a szülők jogait a szexuális felvilágosítás terén –, amit a saját kultuszminisztereik szavaztak meg hivatalosan évekkel ezelőtt.

Angela Merkel 2017 júniusában alkotmányellenesnek nevezte a homoszexuálisok házasságát
Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Gauweiler kitér az Európai Unió kérdéseire is, kiváltképp az általa arrogánsnak nevezett európai biztosok politizálására és viselkedésére, akik a megbízóikat – a tagállamokat – folyamatosan pellengérre állítják. Martin Schulz volt parlamenti elnököt idézi, aki szerint Magyarországnak esélye se lenne felvételt nyerni az EU-ba a demokratikus deficitje miatt. A szerző szerint azonban Orbán Viktor demokratikus legitimációja nagyobb, mint az összes EU-biztosé együttesen.

Még több külföldi hír

A cikk szerint a Magyarország elleni eljárás és támadás a németek részéről nemcsak inkorrekt volt, de figyelmen kívül hagyta a két ország közös történelmét is. A szerző meglátása szerint Merkel a 2017-ben megrendezett szövetségi parlamenti választásokon bizonyára megbukott volna, ha Orbán Viktor nem állítja meg a menekültáradatot a balkáni útvonal lezárásával és a magyar határ megvédésével. Továbbá emlékeztet arra, hogy a magyarok voltak azok, akik 1989-ben a határnyitással egyengették az utat a német egység felé.

Zárásként kiáll hazánk mellett, kritizálva a holland miniszterelnököt és annak szavait, miszerint lépjen ki Magyarország az EU-ból. Már ezt megelőzően kiszorították a magyar kormánypártot az Európai Néppártból, s ez annak is a jele, hogy kiiktatják a zavaró hangokat, más szavakkal nem tolerálnak más véleményeket. Ezek a „véleménybunkerek” viszont nem életképesek.

Eredeti cikk: https://www.faz.net/aktuell/feuilleton/debatten/peter-gauweiler-zu-symbolpolitik-lgbtq-und-ungarn-17451348.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202107

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Késekkel támadtak a riporterre a menekültek + VIDEÓ

Edit

Kilép Nagy-Britannia, majd azonnal térhet is vissza az EU-ba

Géza

Máris összeomlott a tűzszünet – Több mint ötszáz örmény katona esett el eddig Karabahban

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!