Hirmagazin.eu
Főoldal » Köln elkezdett fegyverkezni
Külföld

Köln elkezdett fegyverkezni

forrás: M1/Híradó

Továbbra is csak a kölni támadók töredékét tudták azonosítani Németországban. A tartomány vezetői azt ígérik, felgyorsítják a nyomozást, még nyomravezetői díjat is felajánlottak. Azt mondják, az a cél, hogy helyreálljon a lakosság biztonságérzete. Úgy tűnik azonban, hogy egyre kevésbé bíznak a németek a rendőrségben és az államban: rekordszámban adnak el önvédelmi fegyvereket és például gázspray-t a boltokban.

Tízezer eurót ajánlott fel a német szövetségi ügyészség azoknak, akik segítenek a kölni molesztálások elkövetőinek nyomára bukkanni. Bár már több száz feljelentés érkezett, a német hatóságoknak még mindig csak 13 gyanúsítottat sikerült beazonosítani a legalább ezer kölni elkövető közül. Közülük is csak öt észak-afrikait helyeztek előzetes letartóztatásba. Az észak-rajna-vesztfáliai kormány azt tervezi: ötszáz új rendőrt vesz fel, hogy felgyorsítsák a nyomozást.

A héten Angela Merkel Kereszténydemokrata Uniójának egyik parlamenti képviselője felszólította az észak-rajna-vesztfáliai belügyminisztert, a szociáldemokrata Ralf Jagert: nevezze meg a Kölnben történtek felelősét. Vállalom a politikai felelősséget a Kölnben szilveszter éjszaka történtekért, de maradok továbbra is a posztomon – jelentette be a tartományi belügyminiszter parlamenti bizottsági meghallgatása után Berlinben, a német tartomány miniszterelnöke pedig bocsánatot kért a nők ellen elkövetett szexuális zaklatásokért és rablásokért.

A történek egyik következménye az is, hogy – a Spiegel beszámolója szerint – ugrásszerűen megemelkedett a fegyvertartási engedélyek iránti kérelmek száma. A kölni rendőrség erről a közösségi médián adott tájékoztatást. A közleményre számos hozzászólás érkezett, az egyik kommentelő úgy fogalmazott: a saját országunkban már nem érezzük magunkat biztonságban fegyver nélkül.

A rendőrség a nyomozás mellett nagy erőkkel készül a kölni farsangi rendezvényekre is. Az általában több tízezres látogatottságú karnevál idején minden bevethető rendőr szolgálatban lesz, szabadságot csak kivételes esetekben adhatnak ki az elöljárók.

A botrányos szilveszter-éjszaka miatt a migránsok és a németországi muszlimok is úgy érzik: a német közvélemény egyre ellenségesebb velük szemben. Két szíriai bevándorló ezért tömegdemonstrációt szervez Kölnbe. Azt szeretnék megmutatni, hogy vannak törvénytisztelő menekültek is, akik elítélik mindazt, ami szilveszter éjjel történt. A békésnek szánt felvonulást szombatra tervezik a zaklatások fő helyszíne, a kölni főpályaudvar elé.

 

Hasonló hírek

Közel 200 embert menekítettek ki a Stelvio-hágóból

Géza

Brutálisan végzett volt barátnőjével a focista

Mazsi

Durvul a helyzet Svájcban, a hadsereg is beszáll

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------