Hirmagazin.eu
Főoldal » Kolev András – Dr. Lelkes Miklós Zsolt: Az Osztrák-Magyar Monarchia ízeiből. Underground Könyvkiadó, 2015.
Kultúra

Kolev András – Dr. Lelkes Miklós Zsolt: Az Osztrák-Magyar Monarchia ízeiből. Underground Könyvkiadó, 2015.

“Aki az egykori Osztrák-Magyar Monarchia, e dualista állam, valójában nagy, különös, sokféle népet magába foglaló birodalom, történelmét lapozgatja, elámulhat e korszak gazdasági és szellemi fejlődésén, a kultúrák egymásra hatásán, az életmódbeli változásokon.

Sokan, valamilyen mértékben, a mai Európai Unió korai elődjét látják a Monarchiában, amelynek határain belül állampolgárai szabadon utazhattak, a tőke és a munkaerő szabad áramlása biztosított volt, és közös volt a fizetőeszköz is. Annak ellenére, hogy utóbbi vélekedést illetően se nem célunk, se nem kompetenciánk állást foglalni, úgy gondoljuk: az Osztrák-Magyar Monarchia közel negyven éves fennállása időszakának eredményeiből és problémáiból, tapasztalataiból az Európai Unió vezetése sokat tanulhatna.” – olvasható a könyv előszavában.

Kolev András - Dr. Lelkes Miklós Zsolt: Az Osztrák-Magyar Monarchia ízeiből. Underground

Bár a könyv ételekről szól, 16 nemzetiség összesen 77 híressé vált ételét mutatja be, érződik belőle az is, hogy a szerzők nem csupán a jól elkészített, finom ételek rajongói, hanem érdeklődésük kiterjed a történelemre és a szépirodalomra is. A benne levő receptek mellé fűzött tanácsok nem egy esetben más, hasonló ételek elkészítésénél szintén hasznosíthatóak.

A szerzők szeretnék, ha az egykori Monarchia mai népei megértéssel néznének közös múltjukra, történelmükre, és többször találkoznának egymással megterített fehér asztalnál, békességben..

A könyv megrendelhető az Underground Kiadó webshopjában.

 

 

 

 

 

Hasonló hírek

Regölés, borszentelés, vesszőzés – karácsonytól újévig számos népszokást tartanak

Edit

Mozart-opera iszlamista változatban

info

Goldmark Károly-kiállítás nyílik

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------