Hirmagazin.eu
Főoldal » Klímakonferencia: közel a megegyzés
Külföld

Klímakonferencia: közel a megegyzés

Végső fázisba érkezett a párizsi klímacsúcs közös nyilatkozatának elfogadása. A 27 oldalas dokumentumot tartalmazza, hogy jóval 2 Celsius fok alatt kell tartani a globális felmelegedés mértékét, az országoknak pedig amilyen gyorsan csak lehet, csökkenteni kell az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Klímakonferencia: közel a megegyzés

– Egyezséget akarunk, és már közel vagyunk a célhoz. Felelősen kell döntenünk, hogy a következő órákban egységes álláspontot alakíthassunk ki. Röviden, itt az idő, hogy lezárjuk a vitát – mondta Laurent Fabius.

A francia külügyminiszter által bemutatott megállapodás-tervezetről egész éjszaka vitáznak a konferencia résztvevői. Sok elemről már egyezség van a különböző országok között, de még mindig vannak nézeteltérések.

– Itt az idő, hogy az államok felfedjék szándékaikat. Ha azt akarják, hogy elbukjon az egyezmény, akkor vállalják fel, és mondják, hogy nem támogatják ezt vagy azt a bekezdést. Le kell dobniuk álarcaikat és igazából tárgyalni kell – mondta egy francia környezetvédő.

– Környezetvédő szervezetek szerint a megállapodás tervezete szinte túl szép, hogy igaz legyen, mert rengeteg olyan részletet tartalmaz, amelyet a civilek fogalmaztak meg. Ugyanakkor néhány fontos kérdés továbbra is megválaszolatlan marad – mondta ez Euronews tudósítója.

Forrás: euronews

Hasonló hírek

Őrület, kiket rejteget a Buckingham-palota!

Mazsi

Feljelentette Angela Merkelt a legnagyobb parlamenten kívüli német párt

Edit

Olasz apácákat erőszakoltak halálra afrikaiak, egyiküket le is fejezték közben

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------