Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Kizárták a Fenyő-ügyből Gyárfás Tamás védőjét?

Újabb fejlemény történt a Fenyő-gyilkosság kivizsgálásának ügyében.

PestiSrácok.hu információi szerint a bíróság a napokban kizárta a Fenyő-ügybőlGyárfás Tamás védőjét, Bánáti Jánost. Gyárfás Tamást az ügyben korábban felbujtóként gyanúsította meg az ügyészség.

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) január 8-án döntött a védő kizárásáról. Annak, hogy miért zárnak ki valakit egy ügyből, sok oka lehet. Ilyen például az, ha valaki az ügyben korábban ügyészként, bíróként vagy nyomozóként vett részt, esetleg valamelyikük hozzátartozója, ha az adott eljárásban tanú vagy már maga is gyanúsított, netán az ügyben szakértőként, illetve szaktanácsadóként vett részt.

Az oldal felkereste Bánáti Jánost is a kizárással kapcsoaltban, aki elmondta, még nem kapott semmilyen értesítést arról, hogy kizárták volna. Á, ha a hír igaz, mindenképpen fellebbez majd a Fővárosi Törvényszéknél.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, Fenyő János 1998. február 11-én 17 óra 48 perckor autójával a Margit utcába ért, ahol meg kellett állnia egy piros lámpánál. 17 óra 50 perckor pedig egy Agram géppisztollyal tinzenkilenc alkalommal lőttek rá, így azonnal meghalt. A tettest, Jozef Roháčot életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, viszont Gyárfás Tamást és Portik Tamást csak évekkel később gyanúsították meg felbujtással. Portik ugyanis Gyárfás megbízásából küldhetett bérgyilkosokat Fenyőre, legalábbis a gyanú szerint.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Grnák László

Hasonló hírek

A szombat sem múlt el halálos baleset nélkül, + összesítés

Géza

Ömlik a csempészcigaretta az országba

info

Meglepő, kin hajtanák be pénzüket Bróker Marcsi károsultjai

Mazsi