Image default
Szép helyek

Kivételes természeti csoda a tengerparton, nem hiszel a szemednek!

Számos oka lehet annak, hogy egy tengerparti hely lélegzetelállítóan szép. Az viszont szinte biztos, hogy pont erre nem gondolnál!

A tengerpartok 1000+1 ok miatt lehetnek izgalmasak. Hosszan elnyúló homokos partok végtelenje, vagy csipkézett sziklákkal tarkított öblöcskék, esetleg vulkanikus fekete homokos partszakaszok. Amit most mutatunk, viszont minden képzeletet felülmúl! Ezek a partok ugyanis éjszaka foszforeszkálnak, a sekély vízben és a parti homokon és környező nedves sziklákon élő speciális planktonok miatt. 

Hátborzongatóan szép látvány!

1. Okayama, Japán

Kivételes természeti csoda a tengerparton, nem hiszel a szemednek!

Az Oszakától 180 km-re, 1,5 óra vonatozásra található Okayama strandján a nyári hónapok estéin figyelhetjük meg ezt az érdekes jelenséget, a foszforeszkáló planktonokat, hivatalos nevükön Vargula hilgendorfii-kat.

2. Primrose sands, Tasmania, Ausztrália

Kivételes természeti csoda a tengerparton, nem hiszel a szemednek! 1

Tasmánia északnyugati partjainál szintén gyakori ez a természeti csoda, a kék fényben úszó tengerpart. A planktonok napközben élelem után néznek, este pedig foszforeszkálnak.

3. San Diego, Kalifornia, USA

Kivételes természeti csoda a tengerparton, nem hiszel a szemednek! 2

Kétévente a San Diego közeli tengerpartok napközben pirosak, este pedig kék fényben tündökölnek egy algafajtának köszönhetően.

4. Vieques, Puerto Rico

Kivételes természeti csoda a tengerparton, nem hiszel a szemednek! 3

A Puerto Rico híres Mosquito-öblében találhatjuk a legfényesebb planktonokat, egy evőkanál vízben akár 6000 plankton is lehet.

5. Maldív-szigetek

Kivételes természeti csoda a tengerparton, nem hiszel a szemednek! 4

A Maldív-szigeteken az őszi hónapokban újhold környékén a legnagyobb valószínűsége, hogy találkozunk ezzel a nem mindennapi jelenséggel.

Forrás: Huffington Post

Hasonló hírek

Európa legszebb városai: Brugge

info

Csodálatos Napfogyatkozás

Géza

Kalandparkká alakítják az erdélyi gyalui várkastélyt

info