Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Kivégzés az M5-ös pihenőjében – Ágyhoz kötve vegetál a csengelei mészáros

Fogadott fiát öt golyóval küldte a másvilágra, de a sors most az M5-ösön hidegvérrel gyilkoló némettel sem bánik kesztyűs kézzel: halálos betegként tengődik a börtönben.

Az 53 éves, török származású férfit már rákos betegként adták át az osztrák rendőrök Magyarországnak másfél éve. Az állapota azóta egy cseppet sem javult, áttétek alakultak ki a szervezetében, s már a vészesen közelgő halálát is elfogadta.

Az M5-ös csengelei pihenőhelyén végzett jó barátja fiával, akire hálátlansága miatt haragudott

– Orvosi papírjai vannak arról, hogy nem köteles elhagyni az ágyát, és az egészségi állapota okán a sétát is kihagyhatja. A fájdalmai miatt nem is szeret felkelni az ágyból, minden idejét ott tölti. Ezért eleinte fegyelmiket is kapott, de a bv-bíró ezeket eltörölte – mondta a Borsnak dr. Halász Tamás, az előre kitervelt emberöléssel és lőfegyverrel visszaéléssel vádolt férfi szegedi védője.

A hosszú, őszhajú vádlott jelenleg a Szegedi Fegyház és Börtönben raboskodik, de kivizsgálásokra rendszeresen viszik a tököli rabkórházba. A férfi, aki egy családi viszályt rendezett le oly drasz­tikusan, első fokon életfogytig tartó fegyházat kapott. Eszerint legkorábban harminc év múlva szabadulhatna feltételesen. Tíz esztendőre az országból is kiutasították.

– A célunk, hogy másodfokon határozott idejű szabadságvesztést kapjon. A megfelelő kezelések miatt Németországban szeretné tölteni a büntetését, ám életfogytig tartó szabadságvesztés esetén a jogszabályok miatt nem adható ki oda – magyarázta az ügyvéd.

Ahogy arról beszámoltunk, az 53 esztendôs férfi évekkel korábban ismerte meg bolgár áldozatát, akinek segített Ausztriába költözni, munkát keresett számára, és kölcsön is adott neki pénzt. Ám azt nem kapta vissza, és a vérengzéshez részben ez vezetett. A védő leszögezte: számos személyes sérelem állt a háttérben.

A rákos férfi a szegedi Csillagban raboskodik. Nem kötelező sétálóra sem mennie © MTI

– Nagyon régen egy bolgár kórházban ismerkedett meg védencem az áldozat édesapjával. Világ­ra szóló barátságot kötöttek, többször nyaraltak is egymásnál. Az­tán a fiát szívességből magához költöztette Ausztriába. Felkarolta, munkát szerzett neki, a fogadott fiaként szerette. Aztán a fiatalember felesége is odaköltözött. Ám miután kiderült védencem be­tegsége, elköltöztek és teljesen elfordultak tőle. Jól jelzi ezt, hogy korábban megígérték: a születen­dő gyermekük róla kapja a nevét, de ez sem így lett – sorolta dr. Halász Tamás.

Amikor a vádlott megtudta, hogy a pártfogoltja hazautazik, a vádirat szerint elhatározta, hogy utánamegy és megöli. Ő azonban állítja: nem tervezte meg előre a dolgot. Mindenesetre a bolgár férfi egy munkatársával megállt az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél Csongrádban, ahol elaludtak. A vádlott a kezében egy pisztollyal bekopogott az autó vezető felőli oldalán. A bolgár felriadt, felismerte a fér­fit, és megpróbált elmenekülni a kocsival. A lövéseket nem kerülhette el, öt golyó fúródott a testébe, és meghalt.

borsonline

Hasonló hírek

Négy fő illegális migránst tartóztattak fel rendőreink Röszkénél tegnap éjjel

Géza

Fenyő-gyilkosság: Húsz év után megvan a felbujtó?

Géza

Lopás miatt keresi a rendőrség (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza