Image default
Külföld

Kivégezték a halálra ítélt nőt Georgiában

forrás: MTI

Az amerikai állam egyetlen női halálra ítéltjének gyermekei és Ferenc pápa is kegyelmet kért, 70 éve ő az egyetlen nő, akit itt kivégeztek. A 47 éves Kelly Renee Gissendanernek méreginjekciót adtak be Jackson város börtönében. Tizennyolc évvel ezelőtt, 1997 februárjában ítélték halálra férje meggyilkolásáért. A nő tettét szeretőjével tervelte ki.

Ferenc pápa, aki vasárnap fejezte be egyesült államokbeli körútját, és nyílt ellenzője a halálos ítéletnek, látogatása során sürgette a helyi hatóságokat, hogy változtassák meg a nőre kiszabott büntetést. Az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága kedden elutasította az elítélt ügyvédje által beadott utolsó kegyelmi kérvényt.

hirmagazin_2015-09-30_132608Kelly Gissendaner kivégzése ellen tüntetők a Georgia állambeli Jacksonban 2015. szeptember 30-án hajnalban, miután a tiltakozások ellenére kivégezték a 47 éves Gissendanert szeptember 30-ára virradóra. Gissendanert, aki hetven éve az egyetlen nő, akit kivégeztek Georgia államban, 1997 februárjában ítélték halálra férje meggyilkolásáért. A 47 éves nő számára még Ferenc pápa is kegyelmet kért az egyesült államokbeli útja során. (MTI/EPA/Erik S. Lesser)

Kelly Renee Gissendaner volt a 16. kivégzett nő az Egyesült Államokban azóta, hogy a legfelsőbb bíróság 1976-ban visszaállította a halálos ítélet lehetőségét az országban.

Hasonló hírek

Moszkva nem tárgyal Kína csatlakozásáról az INF-szerződéshez

Géza

„Dől a dominó” a migrációs paktum ügyében

Géza

A dalai láma üzenete az Iszlám Állam terrortámadásairól

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------