Főoldal » Kiürültek a boltok polcai a hazai szupermarketekben: ezeket veszik a legtöbben
Életmód hírek

Kiürültek a boltok polcai a hazai szupermarketekben: ezeket veszik a legtöbben

Sokszor láthattunk már képeket, vagy olvashattunk cikkeket arról, hogy koronavírus sújtotta országokban a boltok teljesen ki vannak fosztva. Ezt már Magyarországon is tapasztalni.

Itthon is észrevehető már, hogy egyes nagyáruházak polcai üresek, mert elfogytak a tartós élelmiszerek. Bár itthon még nincs regisztrált fertőzött, és nincs pánikhangulat sem, ennek ellenére a járvány nálunk is érezheti a hatását. Az InfoRádió riportere felkeresett egy óbudai szupermarketet, hogy ő maga is szemügyre vegye, mi a helyzet, továbbá megkérdezze a vásárlók tapasztalatai t – írja az Infostart.

Teljesen kifosztották a vásárlók a boltokat / Fotó: BlikkTeljesen kifosztották a vásárlók a boltokat / Fotó: Blikk

A 3. kerületi szupermarketben a tapasztalat az volt, hogy a polcok tele vannak, bár a dolgozók folyamatosan a készletet igyekeznek feltölteni . „Folyik a felvásárlás indokolatlanul” – mondta egy idős férfi.

Van, aki egyáltalán nem érzi, hogy a polcok jobban ki lennének ürülve; más azt mondta, a környezetében nincs pánikhangulat, de az is igaz, hogy az ismeretségi körében páran már gondoltak arra, hogy több élelmiszert vásároljanak otthonra. Bár Óbudán nem, az unokáját Soroksáron meglátogató férfi egy ottani szupermarketben találkozott üres polcokkal. A legtöbben egyébként lisztből vásárolnak sokat, de volt, aki kutyakonzervből vett magához több tucatnyit.

Üresek a polcok / Fotó: BlikkÜresek a polcok / Fotó: Blikk

Egyesek szerint ez a felvásárlás a pánik jele, ami a médiából áradó információknak és képeknek is köszönhető: egy nő szerint például a karantén szóról rögtön az ugrik be az embereknek, hogy az otthonaikat nem hagyhatják el, így élelmiszert sem tudnak beszerezni. Olyan álláspont is volt, miszerint az emberek pánikhangulata a fertőzés erősödésével együtt növekszik majd. A nyilatkozó azt is elmondta, a lázcsillapítók is nagy számban fogynak.

„Én még csak a szorongást érzem” – mondta egy nő. Bár „háborús” helyzetre nem számít, úgy látja, jelenleg az egészségére próbál mindenki koncentrálni, például a már hiánycikknek számító szájmaszkok beszerzésével.

Mindent felvásároltak a vásárlók / Fotó: BlikkMindent felvásároltak a vásárlók / Fotó: Blikk

blikk, infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Hétfőtől visszavihetők a patikákba a minőségi hibás valsartan hatóanyagú készítmények

Mazsi

Harmincas anyukákhoz

Edit

Az ötös lottó ötmilliárdos nyereményéből sem vehető meg bármelyik autó + nyerőszámok és nyeremények – videók

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------