Image default
Belföldi hírek

Kiürítették a rendőrök a Kosuuth teret

A rendőrök kilenc fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. (2018. 10. 05., p – 07:15, Budapesti Rendőr-főkapitányság)

A rendőrség védett vezető érkezése miatt 2018. október 5-én 4 óra 8 perc és 4 óra 31 perc között kiürítette Budapest V. kerületében a Kossuth teret, és felszólította az oda bejelentett – gyülekezési törvény hatálya alá tartozó – rendezvény résztvevőit, hogy gyülekezési jogukat a személy- és létesítménybiztosítási intézkedéssel érintett területen kívül gyakorolják.

A rendőrség felszólítására 13 fő önként távozott a helyszínről, azonban 9 személy nem tett eleget a felszólításnak, ezért őket a rendőrök testi kényszer alkalmazásával kikísérték a területről, akikkel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

A rendőri intézkedés során egy férfi a kordonelemeket összekötő dróthálóra ráfogott, amellyel hámsérülést okozott magának. A rendőrök a hámsérülést a helyszínen ellátták és mentőt hívtak. A kiérkező mentők a férfit a helyszínen megvizsgálták, sérülése további orvosi ellátást nem igényelt.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Óriásdugók a határoknál: gyors változást sürgetnek

Edit

Az Olimpia parknál a mozgáskorlátozottak nézhetik a tűzijátékot (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Szeretlek Magyarország! Hirmagazin.eu

Géza