Hirmagazin.eu
Főoldal » Kitört a lépfenepánik Franciaországban, 20 éve nem volt ilyen súlyos a helyzet
Külföld

Kitört a lépfenepánik Franciaországban, 20 éve nem volt ilyen súlyos a helyzet

Már több mint 50 bárány, tehén és ló pusztult el a franciaországi Gap városában, ahol a szakértők szerint az elmúlt 20 év legszörnyűbb lépfenejárványa szedi áldozatait.

A Franciaország dél-keleti részén fekvő Gap nevű város 28 farmjáról is érkezett már június eleje óta bejelentés a hatóságokhoz lépfene- megbetegedés miatt. A szakértők arra figyelmeztetik a helyieket, hogy óvatosan járjanak el, egyes esetekben ugyanis akár emberre is átterjedhet a fertőzés, ami a leggyakrabban halállal végződik. A lakosság körében az is nyugtalanságot okoz, hogy az oltóanyag kifogyóban van, a spanyol gyártó cég ugyanis augusztusban szabadság miatt zárva tart. Az anthraxnak is nevezett lépfene annyira veszélyes, hogy sokszor még biológiai fegyverként is bevetik.

A helyi orvosok azt mondják, hogy a legfontosabb jelenleg az, hogy még egyetlen ember sem jelentkezett a lépfenére utaló megbetegedés jeleivel.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Tizenegy sérült a pamplonai bikafuttatás első napján

info

Behálózzák Európát a zártan élő muszlim közösségek

Edit

Tizenegy újságírót gyilkoltak meg Afganisztánban 2018 első felében

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------