Image default
Külföld

Kitiltotta üzletéből a muszlimokat egy hentes

Nagy megrökönyödést keltett Svájcban az a tábla, amelyet egy hentes tett ki a saját bejárati ajtajára. A táblát időközben eltüntették, de az ügyben rasszizmus miatt feljelentés született.

A hentesbolt vezetője azzal védekezett, hogy ez csak egy poén volt. Az érintettek ezt azonban egyáltalán nem tartották viccesnek, mert szerintük a sárga alapú táblán lévő, két muszlimot ábrázoló piktogram, valamint a szöveg, miszerint

nekünk kint kell maradnunk,

kísértetiesen hasonlít azokra a táblákra, amelyek a kutyák kitiltására szolgálnak.

Vagyis egyesek azt gondolják, hogy a férfi a kutyákkal hasonlította össze a muszlim embereket. A muszlimok azonnal rasszizmust kiáltottak, a svájciak egy része azonban úgy gondolja, hogy véleményszabadság van az országban, a gondolatait pedig bárki megosztathatja.

Bár a felháborodást látva a hentes eltávolította a viccnek szánt táblát, a svájci iszlám központi tanács mégis úgy döntött, hogy feljelentést tesznek rasszizmus miatt. A férfit megkereste a svájci Blick nevű napilap. A boltvezető elmondta, hogy vannak muszlim barátai, és ők viccesnek tartották a táblát – számol be a Kronen Zeitung.

Természetesen támogatom, hogy tiltsák be a burkát Svájcban, de azt a muszlimot, aki leveszi a fejkendőjét szívesen látom a házamban

– nyilatkozta a hentes.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Hatan haltak meg egy szatmárnémeti lakástűzben

info

Olaszország engedélyezi a nők, a gyerekek és a betegek fogadását a Mare Jonióról

Géza

Jim Carrey is vitte elhunyt barátnője koporsóját

info