Hirmagazin.eu
Főoldal » Kitilthatják Magyarországról a milliárdos Soros Györgyöt
Belföldi hírek

Kitilthatják Magyarországról a milliárdos Soros Györgyöt

Formálódik a Soros György és hálózata elleni akcióterv, amely több jogszabály-módosítással és szankciókkal szoríthatja vissza a migrációt támogató szervezeteket – értesült lapunk.

Úgy tudjuk, megvonhatják a nonprofit státusukat, és illetéket vethetnek ki a bevételeikre. A kormány ma tárgyalhat arról az előterjesztésről, amely egyebek mellett a spekuláns kitiltását is lehetővé tenné. Közben politikai határozatot fogadott el a Soros-terv elutasításáról a Fidesz országos választmánya.

Többpontos akciótervet készített a kormány a Soros-hálózat tevékenységének megfékezésére – értesült a Magyar Idők. Lapunk úgy tudja, a tervezet szerint megvizsgálnák az amerikai–magyar kettős állampolgárságú Soros György Magyarország területéről kitiltásának törvényi lehetőségét, illetve az ehhez szükséges jogszabály-módosítást.

Ezenkívül nyilvántartásba vennék a bevándorlást támogató szervezeteket, illetve megszüntetnék ezek nonprofit státusát. Az akcióterv harmadik pontja szerint a migrációt elősegítő szervezetek bevételeire bevándorlásszervezési illetéket vetnének ki. Az Origó tegnap arról értesült, hogy a mai kormányülésen tárgyalja meg a kormány a spekuláns kitiltását lehetővé tévő javaslatot.

2015 nyarán a Keleti pályaudvarnál akcióba léptek a milliárdoshoz kötődő álcivilek.
Kép: Kurucz Árpád

Ismert, hogy a kormány egy hónapja dolgozik a Soros-hálózattal szembeni akcióterven. Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter december 11-én, éves meghallgatásán, az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt közölte: a kabinetiroda a kormány januári ülésére intézkedéseket dolgoz ki a Soros-terv megakadályozása érdekében.

Ezt megelőzően, november 29-én tárgyalta meg a kormány azt a hírszerzési jelentést, amelyet a Pintér Sándor belügyminiszter és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter készíttetett az alájuk rendelt szolgálatokkal Soros György európai befolyásáról.

A polgári hírszerzés és a polgári elhárítás feladata az volt, hogy kiderítsék: az új évezred bevándorlási krízisének hajnalán hatásos volt-e Magyarországon a Soros-szervezetek befolyásolási kísérlete, illetve Soros és az általa támogatott szervezetek, politikusok a bevándorlás kérdésében érdemben tudták-e befolyásolni a migrációs válságban érintett államokat és az Euró­pai Unió döntéshozóit.

Közben politikai határozatot fogadott el a Soros-terv elutasításáról a Fidesz országos választmánya. Hidvé­ghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója a testület tegnapi tanácskozása után tartott sajtótájékoztatóján közölte: a határozatban a választmány elutasítja azt a törekvést, hogy Magyarországot bevándorlóországgá változtassák.

A bevándorlást segítő civilek Röszkén is tüntettek.
Kép: Havran Zoltán

– A Soros-hálózat óriási befolyása révén Brüsszel a tagállamokra akarja erőltetni a betelepítési kvótát, ami veszélyezteti Magyarország szuverenitását – ismertette a dokumentum szövegét Hidvéghi Balázs. – Elutasítják továbbá – folytatta – a Soros-hálózat beavatkozási szándékát a magyar választási kampányba, aminek az a célja, hogy a Fidesz–KDNP helyett egy bevándorláspárti kormányt juttasson hatalomra.

Egyúttal felhívták a kormányt, hogy minden eszközzel lépjen fel a Soros-terv végrehajtása ellen, szükség esetén akár törvényi úton korlátozza a Soros-hálózat bevándorlásszervező tevékenységét és további terjeszkedését – közölte a kommunikációs igazgató, aki szerint erre azért van szükség, mert a Soros-hálózat ellentámadást indított Magyarország ellen, el akarja mozdítani a magyar kormányt az útból.

A Fidesz választmány határozatának aktualitást ad a Soros Györgyhöz köthető Freedom House amerikai központú szervezet tegnap bemutatott jelentése is. Az elemzés szerint Magyarország ugyan a szabad országok közé tartozik – az elérhető százból 72 pontot kaptunk –, de ezzel az uniós tagállamok között hazánk a legkevésbé demokratikus ország.

Kovács Zoltán kormányszóvivő erre úgy reagált: az értékelés módszertana és politikai motiváltsága Soros Györgyhöz, illetve azokhoz a liberális körökhöz kötődik, amelyekkel ideológiai és politikai értelemben vitában áll Magyarország. – Ismerve a Freedom House finanszírozási hátterét, teljesen nyilvánvaló, hogy egy újabb Soros-szervezet intézett nyílt támadást Magyarország ellen – tette hozzá.

Kép: eloben.hu

A Financial Times című brit lap hétfőn arról cikkezett, hogy Soros György visszavágásra készül. Ebből a szempontból lényeges, hogy a spekuláns tavaly 18 milliárd dollárral tömte ki a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózatát. Soros úgy érzi, hogy az Európai Unió integrációja a szétesés szélére sodródott.

Ő azonban pénzt, időt és energiát nem kímélve küzd a jövőben is liberális utópiájának megvalósításáért. Bár úgy tervezte, visszavonul, a történelmi helyzetre tekintettel végül mégis a maradás mellett döntött, s bejelentette: további öt éven át kívánja vezetni a 140 országban tevékeny OSF-et.

Valós nemzetbiztonsági kockázat

Soros György milliárdos nagyon sokat ártott hazánknak, ezért sokan örömmel vennék, ha kitiltanák Magyarországról a tőzsdespekulánst, ehhez azonban vélhetőleg jogszabály-módosításra van szükség. Ezzel a célzott jogkövetkezménnyel nem lennénk egyedül – jegyezte meg ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász. Tevékenysége miatt külföldi állampolgárt (közszereplőt, politikust stb.) Magyarországon nyilváníthatnak nemkívánatos személynek.

Kép: youtube

Ha ez bekövetkezik, az illetőt a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal Magyarországról kiutasítja, egyidejűleg vele szemben beutazási és tartózkodási tilalmat rendel el. Az idegenrendészeti intézkedést a Terrorelhárítási Központ is kezdeményezheti, ha a látókörébe került külföldi személy hazánkra nézve nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Soros esetében ez a kockázat valósnak tűnik, ám a kettős állampolgárságára tekintettel egyelőre nem lehet fellépni ellene.

Olyan jogszabály-módosításra van tehát szükség, amely kimondja például azt, hogy az életvitelszerűen külföldön tartózkodó kettős állampolgár bizonyos körülmények esetén kiutasítható. A Soros-hálózat által gerjesztett nemzetbiztonsági kockázat visszahathat a fő megbízóra, és ennek okkal lehetnek jogi következményei Soros vonatkozásában – mutatott rá ifj. Lomnici.

– Szimbolikus védekezőeszközt biztosítana a formálódó akcióterv a kormánynak Soros György beavatkozási kísérletei ellen a következő három hónapban – fogalmazott lapunknak Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont-csoport vezetője.

Soros György magyar származású amerikai üzletember Rio de Janeiróban 2015. április 22-én (Fotó: Antonio Scorza/Shutterstock)

– Fontos megjegyezni, hogy nem a milliárdos szervezeti hálójának és sajtójának közéleti aktivitása ellen szól a terv, a szólás, a gyülekezés, sőt a tévedés is szabad joga Magyarországon mindenkinek. Továbbá az intézkedés inkább jelképes, mint rendészeti jelentőségű, nem várható, hogy hatására Soros György megváltoztatja véleményét vagy hálózata feloszlik – fogalmazott a politológus, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az akcióterv szigorúan a jogállamiság keretei között fog mozogni.

Minden szuverén államnak, folytatta, van védekezőeszköze a nemzetbiztonságot fenyegetők ellen, Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban is. Mráz Ágoston Sámuel kiemelte: az intézkedés a választással is összefügg, hiszen a legutóbbi nemzeti konzultáció is megmutatta, hogy majdnem 2,5 millió magyar polgár fontosnak tartotta a Soros György beavatkozása elleni kormányzati fellépést.

(A KORMÁNY ILLETÉKET VETNE KI A MIGRÁCIÓT TÁMOGATÓ SZERVEZETEK BEVÉTELEIRE)

Forrás: magyaridok.hu

Hasonló hírek

Nézze itt a Nagy Futamot!

info

Semjén: Magyarnak lenni kötelesség és küldetés

Géza

Köves Slomó: Ne váljék a holokauszt jolly jokerré!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------