Image default
Életmód hírek

Kitálalt a pultos lány: Így vernek át a magyar kocsmákban

Me­g­elé­gelte a ven­dé­gek át­ve­ré­sét egy fi­a­tal pul­tos ­lány, aki hó­na­po­kig dol­go­zott egy kör­úti kocs­má­ban Bu­da­pes­ten. A Fa­ce­boo­kon, arc­cal és név­vel írta le, ho­gyan trük­köz­nek az ita­lok­kal és ho­gyan húz­zák le az em­be­re­ket.

Egy budapesti pultosnak elege lett abból, hogy folyamatosan át kell vernie a vendégeit, a napokban pedig úgy döntött, hogy leírja, mi mindenre kényszerítették a főnökei. Melinda még októberben kezdett el dolgozni egy ismert, Erzsébet körúti kocsmában. Furcsa volt már a felvételi elbeszélgetésen is, hogy bemondásos alapon fizettek a pultosoknak, ugyanis mindenki másképp kap fizetést.

Kitálalt a pultos lány Így vernek át a magyar kocsmákban 1

A fiatal lány egy ezrest kért óránként, napi maximum 12 órát vállalt volna, – persze végül mindig többet dolgozott.

Ehhez képest a főnöke csak négy órára jelentette be és már első nap megmutatta neki, hogyan kell csalni és átverni a vendégeket.

Kisebb a mérce és a pohár is!

Szigorúan 2 cent alkohol megy az összes italba, amikor többet adtam, konkrétan le lettem idiótázva. Amikor a vendég kér egy felest, 2,5 – 3 centet kap, ugyanis a mérce és a pohár is akkora

– számolt be az aljas trükkökről Melinda. Ezek szerint hiába kér valaki egy normál felest, így vagy úgy, de kevesebbet kap: vagy a mennyiség vagy a pohár kisebb.

Kitálalt a pultos lány: Így vernek át a magyar kocsmákban
Fotó: Markovics Gábor

Trükkök a jéggel: vízzel megy a pohár a mélyhűtőbe

Kiválóan lehet trükközni a jéggel is: egy nagyobb pohárba tesznek rengeteg jeget, végül rátöltik a 2-3 cent röviditalt, ami azonnal elkezdi feloldani a jégkockákat, így esély sincs arra, hogy egy átvert vendég bebizonyítsa igazát. Az sem ritka, hogy a gyomorkeserűhöz adott fagyott poharat már vízzel az alján rakják a mélyhűtőbe, így kevesebb piát kell adni a vendégnek.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Elvitte a mentő a Nyugatinál meztelenül sétálgató nőt!

info

Mire jó a rapidrandi?

info

“Dicséret az Úrnak!”.. Törőcsik Mari nyilatkozott állapotáról: jobban van, az emberek szeretete segít neki

Géza