Image default
Természetvédelem, élőlények védelme

Kitakarították a tengerpartot, viszatértek a teknősök! Oszd meg!

Afroz Shah egy indiai ügyvéd, aki igazi lokálpatrióta, imádja az országát és nagyon szomorúan szemlélte, hogy az indiai tengerpart lassan már nem áll másból, mint szeméthegyekből.

Az elmúlt két évben sikerült neki összefütyülnie a világ egyik legnagyobb közösségi csapatát, amelyet az ENSZ is a “világ legnagyobb strandtakarítási projektjének” nevezett.

A teknősök fotóival kezdem, de azért a lényeg a többi képen látható..

Több, mint ezer civil csatlakozott hozzá, közöttük rengeteg ismert személy, bollywoodi sztár, színész, televíziós híresség, de külföldi országok csapatai is.

Legutóbb Goán takarítottak és hát elképesztő, amivel ők újra és újra szembesülnek. Szelektíven gyűjtik a hulladékot, így még ordítóbb a helyzet. Képzeld el, alkalmanként több autónyi fogkefét, műanyag evőeszközt, üdítős flakont szednek össze egy-egy partszakaszon. Mutatok lentebb olyan fotót is, úristen..

Egyes partszakaszokon a helyiek már időtlen idők óta nem láttak például teknősöket, de képzeld el, itt-ott már ezek az állatok is visszamerészkedtek, mert a tenger és a part látványosan megtisztult.

A fiatal ügyvéd ezt az eredményt is fotókkal dokumentálta, mutatom emberfeletti munkáját, a csapatot, amely vele dolgozik. Emelem kalapom!

Eszméletlen állapotok uralkodtak!

Nem csak természetvédők, hanem átlagos emberek is részt vettek a munkákban

Az ember a környezete gyilkosa! Hirmagazin.eu

További képek

Ez a példa követésre méltó! Oszd meg! Hirmagazin.eu

deluxcafeblog, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Dél-Afrikáig jutott két jeladós fehér gólya, másik kettő itthon telelt

info

Katasztrófa: Sosem látott szinten a légköri széndioxid! Oszd meg!

Géza

Nyomravezetői díjat fizetnek a madárvédők

info