Hirmagazin.eu
Főoldal » Kiszállt az ellenzéki összefogásból a győri Jobbik – videó
Belföldi hírek

Kiszállt az ellenzéki összefogásból a győri Jobbik – videó

Szétesett az ellenzéki „moslékszövetség” Győrben.

A Jobbik városi szervezete nevezte el így, moslékszövetségnek a DK-tól a Jobbikig tartó összefogást. Az indoklás szerint, idézi az M1 Híradója: „értelmes magyar ember nem támogathatja a gyurcsányista erők megerősödését” sem Győrben, sem az ország más részein. A győri Jobbik szerint ráadásul alkalmatlan a Borkai Zsolt helyére pályázó DK-s polgármester-jelölt. A Jobbik országos vezetése viszont kitart Gyurcsány Ferencék és a többi baloldali párt mellett, szerintük ez nem „moslékszövetség”.

Meg akarják óvni Győrt attól, hogy a DK-s politikus vezesse – ezzel indokolta a Jobbik helyi elnöke kilépésüket az ellenzéki összefogásból. Fodor Roland vezetésével a győri jobbikosok hétfőn jelentették be, hogy visszalépnek a képviselő-jelöltségtől. A párt győri elnöke közösségi oldalán azt írta:

„az ellenzéki moslékszövetség ezzel elveszítette képviselőjelöltjeinek negyedét és a minimális győzelmi esélyeit is”.

Győrben négy hónapja állapodott meg a Jobbik, a DK a Momentum, az MSZP és az LMP a közös indulásban, és abban is, hogy közös polgármester-jelöltjük a DK-s Glázer Tímea lesz.

A Jobbik győri vezetője most „proletár rémálomnak” nevezte az összefogást, és úgy fogalmazott: csak azért csatlakoztak a vállalhatatlan és elvtelen ellenzéki bohózathoz, hogy aztán később kilépésükkel megakadályozzák „a nemzetellenes baloldali pártok önálló frakcióalakítását Győrben.”

A Jobbik győri vezetője kijelentette azt is, hogy

a DK országos pártközpontja rendelte meg a város fideszes polgármesteréről készült lejárató anyagot,

de saját bevallása szerint nem ez az oka annak, hogy kilépnek az összefogásból.

Majd jelezte: a győri Jobbik csak olyan elnökséget tud támogatni a párt közelgő tisztújítóján, amely kommunisták nélkül, a jobboldalon kíván harcolni. Erre azonban már nem biztos hogy lesz lehetőségük. A Jobbik országos elnöksége ugyanis válaszul felfüggesztette a győri alapszervezet működését.

Bana Tibor a párt alelnöke azt mondta: mind a négy visszalépőt felmentik párton belüli tisztségeik alól, és etikai eljárást indítanak velük szemben. Egyúttal leszögezte: a Jobbik továbbra is az ellenzék közös jelöltjeit támogatja.

„Elképesztőnek és hiteltelennek tartom azt, hogy valaki egy ellenzéki együttműködés része, és ott akár még listahelyet és egyéni körzetben való indulási lehetőséget is kap, majd néhány hónappal később a kampányfinisben kiszáll ebből az együttműködésből, és hiteltelen mondvacsinált ügyekkel próbálja ezt alátámasztani” –mondta Bana.

A győri jobbikosok ezzel szemben úgy látják, hogy „értelmes magyar ember nem támogatja a gyurcsányista erők megerősödését sem Győrben sem országosan, ezért arra kérik a Jobbik szimpatizánsait, hogy az ellenzékiek helyett szavazzanak inkább független jelöltekre”.

Úgy gondoljuk hogy a DK polgármester-jelöltje elképesztően alkalmatlan lenne Győr vezetéséhez , a DK Győrt ha megnyerné csatatérként használná fel, akár romba is döntené azért, hogy 2022-ben itt DK-s országgyűlési képviselő legyen” – mondta Fodor Roland a Jobbik győri elnöke.

Az M1-nek nyilatkozó elemző szerint az ellenzéki oldalon hatalmas belső feszültségek vannak.

Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Csoport vezetője azt mondta: mostanra szétesett az az összefogás, amit egyes városokban sikerült létrehozniuk.

A címlapfotó illusztráció.

hirado, m1

Hasonló hírek

A világban élő magyarok jobb tájékoztatása a cél

info

Ismét Semjén Zsolt lett a KDNP elnöke

info

Felgyorsul a műszaki határzár kiépítése

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------