Hirmagazin.eu
Főoldal » Kirúgták, aztán lenyúlták a leukémiás fiú édesapját: szívtelenül bántak el Csabával a munkaadói
Belföldi hírek

Kirúgták, aztán lenyúlták a leukémiás fiú édesapját: szívtelenül bántak el Csabával a munkaadói

Hiába tudta, hogy beteg gyermekük életéért küzdenek, mégis átverte egy vállalkozó a budapesti Tóth családot!

Tóth Anita és férje, Csaba 2020. novemberében tudta meg, hogy hároméves kisfiuk, Nikó leukémiás. A gyermek izgatottan fedezte fel a bölcsőde apró örömeit, ám másnap rosszul lett, alig tudott járni, így szülei orvoshoz vitték. Nem sokkal később kapták meg a sokkoló diagnózist.

A család addigi élete teljesen felborult, jól tudták: Nikóra vizsgálatok és kezelések sokasága vár. A pár munkáltatója azonban nem tolerálta, hogy akár a legváratlanabb időpontokban kell kórházba vinni a kisfiút, így mindkettőjüket elbocsátotta. Anita ezt követően otthon maradt Nikóval, míg Csaba próbálta megkeresni a kenyérre valót segédmunkásként. Úgy tűnt, a család egyenesbe jön, ám Csabát másfél hónapnyi munkájáért nem fizették ki.

– Egy ideig még telefonon elértük a vállalkozót, aki fűt-fát ígért nekünk. Mostanra már felszívódott, holott tudta, mennyire nehéz helyzetben vagyunk, hiszen van egy tízéves lányunk és Nikó, aki már több tucatnyi kemoterápiás kezelésen van túl, és még nincs vége. Nekünk minden egyes forint számít, albérletben lakunk, két gyermeket nevelünk – mesélte lapunknak kétségbeesetten Anita és Csaba. Ahogy mondták: még a lakhatásuk is veszélybe került, hiszen Nikó után mindössze 132 ezer forintot kapnak, amiből még az albérletet is alig tudják kifizetni.

Csaba nem kapta meg havi fizetését, pedig minden forintra szükségük van most / Fotó: Varga Imre Csaba nem kapta meg havi fizetését, pedig minden forintra szükségük van most / Fotó: Varga Imre

– Feladtuk az érdi albérletünket, jelenleg Budapesten élünk, szerényebb körülmények között ugyan, de legalább együtt vagyunk – folytatták a szülők.

Nikó állapota szerencsére javulást mutat, de másfél évig még kezelésekre kell járnia. Édesanyja szerint nagyon erős kisfiú, aki ahogy fogalmazott “két lábon próbálja legyőzni a szörnyű betegséget.”

– Pontosan tudja, hogy mi történik vele, mind a mai napig sírásban tör ki, ha a kórházhoz érünk. Sokszor mondja, hogy nem megy be, apával akar lenni. Szívszaggató egy anyának hallani a gyermeke sírását, de legbelül ő is tudja, hogy a kezelések érte vannak, azért, hogy meggyógyuljon. Bízunk abban, hogy ez a rémálom hamarosan véget ér – mondta Anita.

Titanillát és Nikót neveli Anita, akit a kisebbik gyereke betegsége miatt küldték el a munkahelyéről / Fotó: Varga Imre Titanillát és Nikót neveli Anita, akit a kisebbik gyereke betegsége miatt küldték el a munkahelyéről / Fotó: Varga Imre

Így segíthet a családnak

Úgy tűnik, Csabának az átverés óta sikerült egy biztos munkahelyet találnia, de amennyiben támogatná a Tóth családot, a következő számlaszámon megteheti: K&H bank; HU41104081178676824990831005 Tóth Anita; közlemény: adomány

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Varga Imre

 

Hasonló hírek

Fennakadás a budapesti repülőtér forgalmában

info

Kettős mércét alkalmaz a Európai Bizottság Magyarországgal szemben

Géza

Riasztást adtak ki gyerekek és csecsemők élelmiszerei miatt – visszahívás magyar üzletekből is

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!