Hirmagazin.eu
Főoldal » Kincsem és Overdose után újra magyar lovat csodál Európa – videó
Sporthirek

Kincsem és Overdose után újra magyar lovat csodál Európa – videó

Fan­tasz­ti­kus győ­zel­met ara­tott első fran­cia­or­szági ver­se­nyén Tour To Paris, a ma­gyar tu­laj­don­ban lévő cso­daló, így őrzi hi­bát­lan mér­le­gét. A kö­vet­kező ver­se­nyén még erő­sebb me­zőny­ben kap­hat he­lyet a négy­éves angol te­li­vér.

Tour To Paris-t még másfél éves korában vásárolta meg dr. Hammersberg Elemér a ló importőrétől és korábbi trénerétől Ribárszki Sándortól. A Budapesten nőgyógyászként praktizáló tulajdonos alacsonynak számító, háromezer eurót (960 ezer forint) adott a francia tenyésztésű csikóért. A négy esztendős angol telivér Magyarországon két év alatt nyolcszor futott, és mind a nyolc versenyét meg is nyerte. Nem meglepő, hogy már tavaly is el akarták indítani Franciaországban, de egy apróság miatt meghiúsult ez.

Tour To Paris kilenc versenyéből kilencet megnyert (fotó: kincsempark.hu)

Egy oltás miatt nem indulhatott el tavaly

Tavaly ősszel terveztek neki egy kinti futást Franciaországban, ahol sokkal komolyabb vetélytársakkal futott volna, sokkal komolyabb versenydíjért.

Azonban a magyar és a francia állatorvosi kódex nem teljesen egységes így az egyik oltását nem fogadták el a lónak és nem engedték futni

– mondta el lapunknak Krebs András, a Kincsem Park marketing és kommunikációs vezetője.

Overdose-hoz hasonlítják

Az idei évben azonban összejött a diadal, ráadásul rögtön elsőre. A nemrég francia tréningbe került Tour To Paris Longchamp-ban rajt-cél győzelmet aratott 1400 méteres távon. Igaz, ez sem ment zökkenőmentesen, mivel a futam előtt kirúgta a startajtót, zsokéja Gregory Benoist pedig lecsúszott róla. A lovat végül sikerült elfogni, és visszavinni a rajthoz.

Tour To Paris futama:

Sokan a magyar átokra gondoltak a szabadra kerülésekor, hiszen ezen a pályán futott volna tizenegy évvel ezelőtt a legendás Overdose is, ám az ő versenyét akkor szintén a startprobléma miatt érvénytelenítették, így nem véletlen, hogy egyre többen hasonlítják hozzá Tour To Paris-t.

Tour To Paris és büszke tulajdonosa, dr. Hammersberg Elemér

Tour To Paris nagyon nyugis ló

A neves magyar idomár, Ribárszki Sándor össze tudja hasonlítani a két lovat, mivel mindkettőt edzette.

Tour To Paris fantasztikus, nyugodt, rendkívül gyors és nagy étvágyú ló 

– mondta el a kezdetekről Ribárszky Sándor a Ripostnak.

A négyéves angol telivért legutóbb az év elején látta, mielőtt Franciaországba vitték. A hétfői győzelmét pedig megkönnyezte.

Overdose-hoz lehet hasonlítani, de azért ő izgágább volt. Tour To Paris kimértebb, nagyon nyugis ló

– mérte össze a két csodalovat Ribárszky Sándor.

A győzelem 16.500 euró versenydíjat jelent (5,2 millió forint), de a további futtatói prémiumokkal ez a szám 27 ezer eurót tesz ki (8,6 millió forint). Érdekesség, hogy a lovat tavaly árulta a tulajdonosa, de nem kapott olyan ajánlatot, amiért megvált volna kedvencétől. A ló értékét nehéz megjósolni, veretlen, ráadásul erős konkurenciában is győzött. A két és fél évvel korábban 3 ezer euróért vásárolt ló jelenleg 150-200 ezer eurót (48-64 millió forint) érhet.

ripost

Hasonló hírek

Kis Ádám: Irány Nyirád!

Edit

Universiade – Aranyérmes a férfi vízilabda-válogatott

Edit

Össznépi szurkolás vár Franciaországban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------