Főoldal » Kínai és magyar győzelem született az idei nemzetközi cirkuszfesztiválon
Életmód hírek

Kínai és magyar győzelem született az idei nemzetközi cirkuszfesztiválon

Az ifjabb Richter József-Merrylu Richter magyar akrobatapáros, valamint a kínai China National Acrobatic Troup nyerte a XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált

– jelentette be Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a rendezvény hétfő esti zárógáláján.

Az egyik első helyezett ifjabb Richter József és Merrylu Richter Pas de deux – balett lóháton című produkciója a 13. Nemzetközi Cirkuszfesztivál gáláján 2020. január 13-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A nemzetközi zsűri négy ezüstérmet ítélt oda: az olasz-spanyol Yves & Ambra, valamint az olasz-bolgár Kolev Sisters akrobataduóknak, illetve két orosz csoportnak, az Alania Troupnak és a Virtuoso 5-nek.

Bronzérmet érdemelt a perui Duo Vitalys erőemelő páros, az ukrán Equivokee bohóctrió, valamint az orosz Fantastic Elfs csoport és a szintén orosz Szemjon Kracsinov zsonglőr.

Budapest főváros különdíját az oroszországi Diamond Circus of Yakutia csoportja vehette át Karácsony Gergely főpolgármestertől.

Díjazták a Lyrical Circus – Late Night Show produkcióit is: első helyen végzett Alisza Sehter (Izrael), ezüstérmet vihet haza a Duo Unity – Cyr Wheel (Kanada), míg a bronz a Mallakhamb India csoportjának járt.

A gálán a Newcomer Show fiatal magyar tehetségeit is kitüntették: aranyérmet nyert Varga Rikó Roberto, ezüsttel jutalmazták a High5 triót, Russnak Regina pedig bronzérmet kapott.

A magyar cirkuszigazgatók díjait ifjabb Richter József és Merrylu Richter (arany), a China National Acrobatic Troup (ezüst), valamint Yves&Ambra (bronz) nyerték.

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Tanuljunk nyelvet építőkockával!

info

Altorjay professzor: az egész emberhez kell érteni

Géza

Holnapra: Így vágj bele a mozgásba hosszú kihagyás után!

Géza