Hirmagazin.eu
Főoldal » Kína fontolóra vette egyes vakcináinak keverését a hatékonyság javításáért..
Külföld

Kína fontolóra vette egyes vakcináinak keverését a hatékonyság javításáért..

Az ország járványügyi szakértője beszélt erről.

Kína fontolóra vette a Covid-19 elleni védőoltásainak keverését a hatékonyságuk növelése érdekében – közölte Kao Fu, a kínai járványügyi központ vezetője, elismerve, hogy a forgalomban lévő kínai vakcinák nem elég hatásosak.

A jelenleg elérhető vakcinák “védő rátái nem túl magasak” – idézték vasárnap hírügynökségek Kao Fut, aki előző napon, Csengtu városában tartott sajtótájékoztatóján beszélt erről, összehasonlítva az oltásokat az mRNS-alapú vakcinákkal.

“Hivatalosan fontolgatjuk a különböző technológiái (gyártó)sorokon készült különböző védőoltások használatát az immunizációs folyamatban” – fogalmazott Kao Fu.

Az oltások hatékonyságán emellett az adagolás, valamint a két oltás között eltelt idő megváltoztatásával is tudnának javítani, továbbá felmerült már az is, hogy még újabb adagokat adjanak be belőlük.

A Portfolio a Financial Times írása alapján arról számolt be, hogy Chilében például, ahol részben a Sinovac vakcinával oltanak, ismét felfutott a járvány. Egy ottani tanulmány szerint a vakcina egy dózisa mindössze 3 százaléknyi hatékonysággal bír, szemben a két dózist követő 56 százalékos védelemmel.

  • A Sinovac kínai gyógyszergyár Covid-19 elleni vakcináját a brazíliai klinikai kísérletek során valamivel több mint 50 százalékban találták hatásosnak. Egy másik, törökországi vizsgálat szerint 83,5 százalékban hatékony.
  • A Sinopharm kínai gyógyszergyár által kifejlesztett védőoltásról nem tettek közzé részletes hatásossági adatokat. A gyógyszergyár előzetes kutatási eredmények alapján azt közölte, hogy a vakcina 79,4, illetve 72,5 százalékban hatásos.
  • Magyarország a Sinopharm oltását használja.
  • A kormánynak korábban szándékában állt rendelni a CanSino nevű, egydózisosnak indult vakcinából, ám a napokban – a túl késői szállításra hivatkozva – kiderült, hogy lemondtak erről a szerről (az indiai gyártású AstraZeneca-oltással egyetemben).

Kína eddig négy Covid-19 elleni vakcinát fejlesztett ki, és az év végéig Peking várhatóan hárommilliárd adag vakcinát gyárt.

Az egydózisosként induló és Magyarország által végül nem rendelt CanSino kínai oltás hatékonyságát már korábbi hírek szerint is úgy próbálnák javítani, hogy hat hónappal később ismétlő oltást adnának belőle, vagyis kétadagossá válna. Így javítani lehetne a csökkenő, öt hónap után mintegy 50 százalékos védelmet adó hatékonyságot.

Dolgoznak egy mRNS-oltáson is

Kínai illetékesek vasárnapi sajtótájékoztatójukon nem reagáltak közvetlenül a Kao Fu kijelentéseivel kapcsolatos újságírói kérdésekre, sem arra, milyen lehetséges változtatások szerepelnek a hivatalos tervben. A kínai járványügyi központ egy másik illetékese viszont közölte, hogy

a kínai gyógyszerfejlesztők a Pfizer/BioNTech és a Moderna technológiájához hasonló, RNS-hírvivő elvén működő vakcinán dolgoznak.

A Sinopharm és a Sinovac oltóanyaga egyaránt inaktív, vagyis az emberi szervezetben szaporodásra képtelen vírust tartalmaz.

Mindkét gyógyszergyár olyan hatásossági adatokat közölt a vakcinájáról, amelyek elérik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által megkövetelt szintet – közölte márciusban egy WHO-bizottság, hozzátéve, hogy további adatokat várnak a gyártóktól.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Kína több millió adag vakcinát exportált. Jórészt a Sinovac és a Sinopharm védőoltásait szállította több tucat országba, közöttük Mexikóba, Törökországba, Indonéziába, Brazíliába és Magyarországra is.

Hírügynökségek felhívják a figyelmet arra, hogy a hivatalos pekingi média és a kínai vezetők a közelmúltban védelmükbe vették a kínai oltásokat, ugyanakkor megkérdőjelezték más vakcinák biztonságosságát és a gyártók logisztikai képességeit.

Szólj hozzá!

infostart

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Cameron választás elé állítja a muszlim nőket

Edit

Tucatnyi bányászt kellett kimenteni egy kínai szénbányából

Géza

Katalinékat lekörözték – a svéd királyi család karácsonyi fotója az abszolút kedvenc (Olvasd el és nézd meg!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!