Főoldal » Kína és Észak-Korea barátságát ünnepelte Hszi és Kim
Külföld

Kína és Észak-Korea barátságát ünnepelte Hszi és Kim

Nagyra értékelte a Kína és Észak-Korea közötti „tartós, egészséges és stabil” barátságot Hszi Csin-ping kínai elnök, a kínai-észak-koreai diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója alkalmából

– jelentette vasárnap a Hszinhua hivatalos kínai hírügynökség.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető szintén üzenetet küldött a kínai elnöknek, amelyben kijelentette, hogy a két ország közötti „legyőzhetetlen barátság halhatatlan a szocializmus ügye beteljesülésének útján” – írta vasárnap a KCNA észak-koreai hírügynökség.

Észak-Korea azon első országok közé tartozott, amelyek 1949-ben történt kikiáltása után elsimerték a Kínai Népköztársaságot.

A két ázsiai szomszédos ország közötti viszony jelentős és kedvező szerepet játszott a regionális béke és stabilitás fenntartásában – tette hozzá Hszi Csin-ping. Hszi és Kim ötször találkozott 2018 márciusa óta.

Peking a baráti üzenetet két nappal a kommunista Kína létrejötte 70. évfordulója alkalmából tartott nagyszabású katonai díszszemle után küldte Phenjannak, illetve egy nappal azután, hogy megszakadtak a Svédországban Észak-Korea és az Egyesült Államok között a nukleáris leszerelésről tartott munkamegbeszélések.

A címlapfotó illusztráció.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ferenc pápa: ha meg akarjuk változtatni a világot, saját magunkkal kell kezdenünk

Géza

Az idén először megint növekedést mutatott az új ebolás esetek száma

info

Kiposztolta a Facebookra, hogy meggazdagodott – pár óra múlva már halott volt

Mazsi