Image default
Külföld

Kimentettek egy svéd lányt az iszlamisták fogságából

Szerelmét követve ment Moszulba az a svéd lány, akit iraki kurd fegyveresek szabadítottak ki az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet fogságából.

Kimentettek egy svéd lányt az iszlamisták fogságából

A dél-svédországi Boras városából származó, 16 éves lányt a terrorszervezet egyik svédországi tagja bírta rá arra, hogy Szíriába, később pedig az iraki Moszulba utazzon.

– Eleinte jól kijöttünk egymással, de aztán elkezdte az Iszlám Állam, vagyis az ISIS videóit nézni, és azokról beszélni. Semmit nem tudok az iszlámról, illetve az Iszlám Állam szervezetről, nem értettem, miről beszél. Aztán azt mondta, hogy csatlakozni akar az Iszlám Államhoz, én pedig beleegyeztem, mert nem tudtam, mit is jelent az ISIS – mesélte a lány.

Kapcsolatuk 2014-ben kezdődött, miután a lány kimaradt az iskolából. A szerelmespár tavaly májusban kelt útra Svédországból. Előbb Szíriába mentek, onnan a dzsihadisták vitték át őket Irakba, az általuk ellenőrzött Moszulba.

Néhány hónap után a lány felhívta az anyját, hogy haza akar menni. A svéd hatóságok kérték a pesmerga harcosokat, hogy segítsenek megtaláni a lányt.

Most az iraki Kurdisztán autonóm régióban tartózkodik, hamarosan Svédországba viszik.

 

Forrás: euronews

Hasonló hírek

Tornádó söpört végig Kanada fővárosán

Géza

Megcsúszott és kiszaggatta a másfél millió dolláros festményt

info

Pánik helyett újabb tömegkoncert Manchesterben

Edit