Image default
Külföld

Kim Dzsongun újabb rakétát lőtt ki

Tovább fokozódik a nukleáris válság: Észak-Kore egy olyan tömegpusztító fegyvert tesztelt, amely a világ bármely területére vért és könnyeket vihet.

Július 4. az Amerikai Egyesült Államok egyik legfontosabb ünnepe, a függetlenség napja. Az ünnepről Észak-Korea egy interkontinentális rakéta kilövésével emlékezett meg…

Phenjan jelentése szerint a közel 40 percen át repülő ballisztikus rakéta 2800 kilométeres magasságot ért el, és a terveknek megfelelően csapódott bele a Japán kizárólagos gazdasági övezetébe tartozó Japán-tengerbe. Kim Dzsongun hivatalának jelentése szerint ezzel a tömegpusztító fegyverrel a világ bármely pontjára le tudnak csapni – ezt egyértelmű fenyegetésnek szánták Donald Trump számára.

Az amerikai elnök Twitteren reagált a legfrissebb incidensre:

„Észak-Korea újabb rakétát lőtt ki. Ennek a fickónak nincs jobb dolga? Nehezen hiszem, hogy Dél-Korea és Japán ezt még sokáig hagyná. Kína fokozhatná Észak-Koreán a nyomást, hogy egyszer és mindenkorra abbahagyják ezt az őrültséget!”

A rakétakilövést megelőző napon Trump a japán miniszterelnökkel, Abe Shinzóval egyeztetett arról, hogyan kellene kezelni a koreai válságot. Az elnök leszögezte: a türelmi időnek vége, keményebben fognak fellépni Kim Dzsongunékkal szemben, akik idén már az ötödik tesztrakétájukat lőtték ki.

 

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Magyarok százait végeztette ki ez a román tömeggyilkos – most szobrot emeltek neki

Géza

Megrázó felvétel a zuhanó repülőről

Edit

Lezuhant egy teherrepülőgép Dél-Szudánban, sokan meghaltak

Edit