Image default
Külföld

Kim Dzsongun: “Trump egy szenilis vénember..”

Észak-Korea ENSZ-nagykövete szombaton New Yorkban közölte, hogy a nukleáris leszerelés már nem szerepel az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalásokon, és hosszú megbeszélésekre sincs szükség Washingtonnal.

Kim Szong nagykövet közleményében a 2020-as amerikai elnökválasztásra utalva leszögezte, hogy az Egyesült Államok által tervezett, hosszan tartó és alapos párbeszéd csak időnyerésre irányuló trükk, és belföldi propagandacélokat szolgál.

Nincs már szükségünk hosszas tárgyalásokra az Egyesült Államokkal, a nukleáris leszerelés már nem szerepel a tárgyalások napirendjén” – áll a közleményben.

A két ország között nőtt a feszültség, miután lejárt az Észak-Korea által megszabott egyéves határidő. Phenjan felszólította az Egyesült Államokat, változtasson politikáján, amellyel egyoldalú nukleáris leszerelést követel Észak-Koreától.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető figyelmeztette tárgyalópartnerét, hogy jövőre sajátosan új útra léphet, felkeltve az aggodalmat, hogy ez az atombombához és a 2017 óta felfüggesztett hosszú távú rakétakísérletekhez való visszatérést jelentheti.

Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun 2018 júniusa óta háromszor találkozott, de a tárgyalásokon kevés eredményt értek el, és nemrégiben visszatértek a két évvel korábbi harcias szólamok.

2017-ben a két vezető heves szócsatát vívott egymással, Trump akkor rakétaembernek nevezte Kimet, Észak-Korea pedig szenilis vénembernek titulálta a 73 éves amerikai vezetőt.

Trump csütörtökön ismét rakétaembernek nevezte Kimet, és közölte, hogy az Egyesült Államok fenntartja magának a jogot a katonai erő bevetéséhez Észak-Korea ellen. Phenjan szerint ez a nyelvezet a szenilis vénember visszaesése a szellemi elgyengülésbe.

Pénteken Trump és Mun Dzsein dél-koreai elnök félórás telefonbeszélgetést folytatott arról, hogyan tartsák fenn a diplomáciai érintkezést Észak-Koreával – közölte a szöuli vezetés.

A közlemény szerint a két vezető egyetértett abban, hogy komollyá vált a helyzet, és a párbeszédet fenn kell tartani, hogy megfelelő eredményeket érjenek el a leszerelési tárgyalásokon.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Autóikban végzett az emberekkel a portugál tűzvész

Edit

Válságban a közösségi oldalak királya, Zuckerberg hallgat

Mazsi

Putyin negyedszer teszi le az elnöki esküt

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------