Hirmagazin.eu
Főoldal » Kilyukadt a föld Mexikóban: nézd meg, mit találtak alatta!
Tudástár - minden érdekesség

Kilyukadt a föld Mexikóban: nézd meg, mit találtak alatta!

Rejtett tengerpart a föld alatt egy lakatlan szigeten – Mexikó partjainál. A Mexikóhoz tartozó apró, lakatlan Marieta-szigetek egyike különleges természeti csodát rejt. Egy gyönyörű, titkos tengerpartot a föld alatt.

A Playa del Amor (Szerelem öböl) vagy ismertebb nevén Hidden Beach (Rejtett Tengerpart) a mexikói Marieta-sziget világ egyik különleges természeti látványossága.

Egy apró édenkert

A lakatlan sziget rejtett kis öble tulajdonképpen egy félig vízzel teli lyuk, mely érintkezik a homokos tengerparttal. A titkos tengerpart egy szűk alagúton keresztül, úszva közelíthető meg.

Kilyukadt a föld Mexikóban nézd meg, mit találtak alatta! 1

Valójában egy beszakadt lyuk

A gyönyörű Marieta-szigetvilág több ezer évvel ezelőtt alakult ki vulkáni tevékenység következtében. A különleges öböl azonban nem a természet műve. Az 1900-as évek elején a mexikói kormány ezeken a teljesen lakatlan szigeteken katonai kísérleteket hajtotta végre.

Rengeteg robbantás történt a szigeteken, melynek következtében hatalmas kár érte a növény- és állatvilágot, ugyanakkor sokan úgy tartják, ugyanezek a tevékenységek felelősek azért is, hogy kialakult ez a különösen szép beszakadt lyuk, a Hidden Beach.

Kilyukadt a föld Mexikóban nézd meg, mit találtak alatta! 2

Komoly nemzetközi felháborodás…

A szigetvilágon történt katonai beavatkozás komoly nemzetközi felháborodást váltott ki, melyet egy tudós, Jacques Cousteau indított el az 1960-as években.

A kormányt hatalmas erőfeszítések árán végül sikerült meggyőzni arról, hogy védje meg a szigetvilágot az emberi tevékenységtől. A Marieta-szigeteket nemzeti parkká nyilvánították, még a vadászat és a halászat is tilos a szigeteken. 2008-ban az UNESCO felvette a szigeteket a védett Világörökségek közé.

Kilyukadt a föld Mexikóban nézd meg, mit találtak alatta! 3

Kilyukadt a föld Mexikóban nézd meg, mit találtak alatta! 4

Csak engedéllyel látogatható

A szigetek mind a mai napig lakatlanul állnak, és a turisták csak hivatalos engedéllyel mehetnek oda, hogy közelről láthassák ezt a természeti csodát.

A rejtett öböl csak egy hosszú csatornán keresztül érhető el, mely összeköti a Csendes Óceánnal. A turistáknak át kell úszniuk ehhez a távoli édenkerthez, de nincs szükség búvárfelszerelésre ahhoz, hogy megközelíthessék a csodát.

Kilyukadt a föld Mexikóban nézd meg, mit találtak alatta! 5

Kilyukadt a föld Mexikóban nézd meg, mit találtak alatta! 6

Kilyukadt a föld Mexikóban nézd meg, mit találtak alatta! 7

Te is szívesen töltenél el itt időt? Kérlek oszd meg ezt a csodás tengerpartot!

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

Döbbenet – Kutya szoptatta meg az éhező 2 éves kisfiút

Edit

Mária A. Aristidou kávéfestményeket készített eddig, most azonban tortákon eleveníti meg a nagy klasszikusok ábrázolásait! Oszd meg!

Géza

Háborús bűnök miatt nyomoznak a szíriai elnök ellen (Videó)

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------