Image default
Bulvár

Ki­kelt ma­gá­ból Scho­bert Norbi, 8 éves fiát nem en­ged­ték a re­pü­lőre

A fit­nesz­guru Cip­rus­ról in­dult haza a csa­lád­já­val, ami­kor kisfi­á­tól meg­ta­gad­ták a be­szál­lást. Sze­ren­csére egy ba­rát­juk se­gí­tett raj­tuk.

Majdnem nyolcéves kisfia nélkül tért haza a ciprusi Alakreformtáborból a Schobert család, mivel Zalánt nem engedték fel a Wizz Air repülőgépére. A poggyászok leadása után a csekkoláson még minden rendben ment, de a repülő ajtaján már nem engedték be a családot.

“Azt mondták, hogy tele van a gép, és a nyolcéves gyerek nem jöhet velünk, vagy döntsük el, ki marad Cipruson helyette, az apja vagy az anyja” – mesélte kálvá­riájukat a Borsnak az üzletember. “Óriási szerencsénkre a fotóriporter barátunk felajánlotta, hogy ott marad, és egy másik géppel elmegy Bécsbe, onnan jön haza busszal, azért, hogy a családunk ne legyen szétszakítva. Norbi hozzátette, hogy ha lehetett volna, nem fapadossal utaz­nak, mert már sok rosszat hallott ezekről a cégekről” – tette hozzá.

“Felháborító, hogy elfogadják a pénzt, feladom a bőröndömet, majd az ajtóban kiderül, hogy nem mehetek sehova, vagy reménykedhetek abban, hogy egy utas nem jön el, és lesz helyem” – háborgott.

Sokaknak okoz kellemetlenséget, hogy a repülőgép-társaságok több jegyet adnak el, mint amennyi hely van a gépen, mégis bevett gyakorlat.

Nem jogszabályellenes, ha egy légitársaság ilyet tesz

– magyarázta Salamon András ügyvéd. Minden cégnek megvan a maga statisztikája, hogy a megvett repülőjegyek közül hány százalékot nem használnak fel. Amit a Wizz Air Schobert Norbi családja esetében csinált, azt úgy hívják, hogy a beszállás megtagadása, ami akkor fordulhat elő, ha több jegyet adnak el, mint ahány ülőhely van a gépen. Ebben az esetben, ha az utas mégis fel akar szállni, a társaságnak kötelessége olyan utast keresni, aki valamilyen kedvezmény fejében lemond a helyéről, így cserélhetők az utasok. Ha nincs ilyen, akkor az otthagyott utasnak ingyenesen jegyet kell biztosítani egy másik gépre, vagy visszaadni a teljes összeget, és a repült távolságtól függően kártérítés is jár neki.

Az esetről a lap megkérdezte a Wizz Airt is, de egyelőre nem érkezett válasz.

ripost

Hasonló hírek

13 év után került elő az 5 éves korában elrabolt kisfiú!

Mazsi

Mivé fajult ez a világ? Akik Andy Vajna halálán örömtáncot járnak, azok a saját halottaikat sem becsülik

Mazsi

Gordon Ramsay is rákattant a TikTokra: fogadjunk, hogy így még sosem látta a sztárséfet – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------