Hirmagazin.eu
Főoldal » Kifogyott a vírus miatt bespájzolt gyógyszer
Belföldi hírek

Kifogyott a vírus miatt bespájzolt gyógyszer

Az áprilisi és májusi csökkenés után júniusban újra növekedett a hazai patikák forgalma.

2020 júniusában 44,1 milliárd forintot tett ki a hazai patikák vényköteles támogatott gyógyszerforgalma, ami 3,5 milliárd forinttal haladja meg a májusi volument. Két hónap csökkenés után tehát újra növekedésbe fordult a gyógyszerforgalom. Az számok mögött jelentős részben még továbbra is a márciusban előrehozott vásárlások állnak – írja a Hiflylabs elemzése alapján a napi.hu.

A Covid-19 miatti elővigyázatosság generálta kiugró márciusi vásárlások három hónapra jelentősen determinálták a gyógyszerfogyasztást, hiszen három hónapra előre lehet vényköteles gyógyszert beszerezni. A házi készleteket júniusban azonban már újra kellett már tölteni, ám az a tény, hogy a júniusi fogyasztás nem ugrott fel újra a márciusi szintre, a normál szintre történő visszatérésre utal.

2020 első félévének összesített forgalma 6,8 százalékkal meghaladja 2019 első hat hónapját, és a júniusi havi forgalom is 6,4 százalékkal magasabb előző év azonos időszakánál. 2020 júniusában 13,9 millió doboz támogatott vényköteles gyógyszer kelt el a patikákban, ami 7,4 százalékos növekedés májushoz és 4,5 százalékos növekedés előző év azonos időszakához képest, de a 2019-es összesített havi átlagnál 4,3 százalékkal alacsonyabb.

Terméktípusonként is látszik a visszarendeződés, a nagy súlyú készítmények együtt mozogtak a teljes forgalommal. Májushoz viszonyítva sokat emelkedett például az inzulinkészítmények, savlekötők, daganatellenes szerek forgalma, de szintén többet adtak el vérnyomáscsökkentőből és a vérképzéssel kapcsolatos problémák kezelésére szolgáló készítményekből is.

Nyitókép: Pixabay

Forrás: Infostart.hu / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Corvin-lánc átadás a közmédia csatornáin (Holnap délelőtt)

Géza

Kétséges, hogy Szlovénia naponta átvesz Horvátországtól 5-10 ezer illegális bevándorlót

Edit

De mit csinálnak szoknyás férfiak a Lánchídnál?

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------