Főoldal » Kiemelt: Orbán Viktor megszólalt a nyugdíjprémiumról: konkrétan ennyi pénzt kapnak majd az idősek
Kormány

Kiemelt: Orbán Viktor megszólalt a nyugdíjprémiumról: konkrétan ennyi pénzt kapnak majd az idősek

Bejelentette a miniszterelnök a nyugdíjasoknak járó plusz juttatások összegét.

A nyugdíjprémium átlagos összege 20 160 forint,

a nyugdíjkiegészítésé pedig 11 ezer forint lesz idén,

a pénzt novemberben egy összegben kapják meg a nyugdíjasok

– közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban, az Idősek Tanácsa ülésén.

Megjegyezte: a nyugdíjprémium – a nyugdíjasokkal kötött megállapodás alapján – a gazdaság jó teljesítményével, a nyugdíjkiegészítés pedig az infláció mértékével függ össze.

A kormányfő az idősek világnapja alkalmából tartott tanácskozáson emlékeztetett arra is, hogy a nyugdíjasoknak az előző években Erzsébet-utalvány formájában biztosítottak időközönként különböző juttatásokat, idén pedig – miután az Erzsébet-utalvány megszűnt – pénzügyi segítségként rezsiutalványt kaptak.

Arról is beszélt, hogy a családvédelmi akcióterv részeként 2020. január 1-jétől igénybe vehető a nagyszülői gyed. Ezzel kapcsolatban idézett egy olyan felmérést, amely szerint szoros összefüggés van a fiatalok gyermekvállalása és a nagyszülői segítség között, vagyis könnyebben vágnak bele a fiatalok a családalapításba, ha úgy érzik, van mögöttük olyan nagyszülő, akire szükség esetén számíthatnak.

Orbán Viktor hangsúlyozta: az elmúlt egy évben a gazdaság a kormány reményeinek megfelelően, sőt, kicsivel a várakozásai fölött teljesített, ami a nyugdíjasoknak is jó hír.

A magyar gazdaság bővülése idén minden bizonnyal 4 százalék fölött lesz, az óvatos becslések szerint talán 4,6 százalék is lehet – közölte.

Hozzátette: az európai gazdaság lehetőségei jövőre ugyan szűkebbek lesznek, mint idén, de a magyar gazdaság ezt a következő évben még nem sínyli majd meg, a kormány ugyanis képes lesz olyan növekedésfenntartó mechanizmusokat elindítani, amelyek 2020-ban is lehetővé teszik a magas növekedést. Így várhatóan a jövő év második felében is lehet számolni nyugdíjprémium kifizetésével – mondta a miniszterelnök.

blikk

Hasonló hírek

A kormány kiáll a Stop Soros törvénycsomag és az alkotmánymódosítás mellett

Géza

Gulyás a Brexitről: Magyarország megvétózza az EU-költségvetést, ha az előterjesztés jelenlegi formája nem változik

Géza

Négyszáz cukorbeteg gyerek táborozhat a közmédia támogatásával – videó

Géza