Image default
Belföldi hírek

Kiemelt hír: Megszólalt Lázár János: ezért folytatja nélküle a Miniszterelnök! Osszátok meg!

Budapest — Hátat fordít a következő Orbán-kormánynak Lázár János (43), aki a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott interjújában világosan elmondta: a jövőben nem kíván kormánytag lenni, befejezte munkáját a Miniszterelnökség élén és visszatér hódmezővásárhelyi választókerületébe.

Sokak szerint Lázár döbbenetes munkabírása nagy segítségére volt Orbán Viktornak is /Fotó: Fo­tó: MTI

Orbán Viktor (54) kormányfő pénteken a Kossuth rádióban már tett utalásokat arra, hogy nagy változások következnek a Lázár János vezette Miniszterelnökségben, úgy fogalmazott: szeretné átalakítani a kormány „agyközpontját”, másfajta vezetési szerkezetet kíván létrehozni. Ebben az ügyben már voltak és a hét végén is lesznek komoly tárgyalásai – tette hozzá, utalva arra, hogy ezzel kapcsolatban hétfőn beszél Lázárral.

Lázár 2010-ben lett a Fidesz frakcióvezetője. Képünkön Szijjártóval és Orbánnal /Fo­tó: MTI/ Földi Imre

A Fidesz kulcsembere azonban úgy tűnik, nem várta meg, míg személyesen meneszti a miniszterelnök, két órával Orbán rádióbeszédét követően ő maga jelentette be, hogy nem lesz miniszter.

– 2014-ben négy évre kértek fel a Miniszterelnökség vezetésére, ezt a munkát elvégeztem, kerek egésznek tekintem – mondta Lázár, aki szerint a kormányon és Budapesten kívül is van élet, így választókerületében szeretne tevékenykedni a jövőben.

Lázár 2002-től egészen 2012-ig töltötte be a polgármesteri pozíciót­ Hódmezővásárhelyen, a Fidesz egyik legfontosabb húzóemberévé azonban akkor vált, amikor 2010-ben megválasztották a párt frakcióvezetőjének. Pályafutása egyik legnagyobb előrelépése volt, hogy 2014-től miniszterként ő vezette a Miniszterelnökséget, ahol iszonyatos munkatempót diktált, 112 kormányinfót tartott, és utódjának is csak annyit üzen: „Hajrá!”. Győri Gábor politológus szerint Lázár bejelentése nem meglepő, ősszel ugyanis többször azt nyilatkozta, hogy 2018-ban inkább saját választókerületére összpontosítana.

Lázár János a migránsok által tönkretett Bécsről beszélt

– Többször is felröppent a hír, hogy tulajdonképpen Lázár tartotta össze a kormányt és segítette a mindennapi működését, ezzel tehermentesítve a miniszterelnököt. Ettől függetlenül lehettek nézeteltéréseik, főként a hódmezővásárhelyi kudarc után remeghetett meg Orbán Viktor bizalma Lázárban. Akármelyik fél is kezdeményezte az elválást, egyiküknek sem érdeke, hogy a továbbiakban rossz­ kapcsolatot ápoljanak – zárta Győri.

A választások előtt Orbán Viktor Lázár hódmezővásárhelyi otthonában aludt

Kiszelly Zoltán politológus szerint ugyanakkor elképzelhető, hogy a minisztert maradásra kéri Orbán Viktor, és egy új tárcát ad neki, mivel a Fidesz számára egy „bevált” politikus. Korábbi hírek szerint ráadásul miniszterelnöki ambíciói is vannak, a politológus azonban úgy látja, ha ez így is van, még nem jött el az ő ideje.

Osszátok meg, mert ez a cikk a jövőnk egy része is! Véleményünk szerint, Lázár Jánosnak van a Miniszterelnök után a legerősebb Facebook-os résztvétele a Magyar Kormány tagjai között, ami nem csak közösségi médiás szereplés, hanem a valós és áldozatos munka bemutatása.

Bár nem hisszük azt, hogy a Hirmagazin.eu online média képes lenne egy döntést befolyásolni, azt azonban hisszük és tudjuk, hogy az a több százezer ember, akiket a Hirmagazin.eu online média megmozdított a választások előtt időszaktól a Győzelemig, mind tisztelik és szeretik a Miniszterelnököt és Lázár Jánost!

Ők is, mi is, a továbbiakban, együtt szeretnénk dolgozni látni Őket a Magyar Kormányban!

Orbán Viktor korábban: Minden képviselőre szükségem van!

Forrás: Blikk, Hirmagazin.eu

 

Hasonló hírek

Mazars: számos külföldi cég megsérti az áfatörvényt

info

Polgári Szilvia: Aliba’ – a bevándoroltatás állatorvosi lova (A Pesti Srácok írása)

Géza

Ismét több mint ezer határsértőt fogtak el Csongrádban

info