Hirmagazin.eu
Főoldal » KIEMELT HÍR: Komoly nehézség jön idén, mindenkit érint!
Belföldi hírek

KIEMELT HÍR: Komoly nehézség jön idén, mindenkit érint!

Sikerült túlszárnyalni az ünnepek alatt a véradásban kitűzött elképzeléseket, azonban az idei a hosszú hétvégék miatt nehéz év lesz az Országos Vérellátó Szolgálat számára.

 Nagyon jól sikerült a karácsony előtti szaloncukor-akciónk, az ünnepeket közel kétezer egységgel, nagyobb készlettel vártuk, mint egy évvel ezelőtt, és szerencsére a két ünnep között nagyon sok eredményes véradás volt – mondta Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgató-helyettese az InfoRádiónak.

Tavaly év végén sem csökkent a véradási hajlandóság, és a célkitűzésük, hogy az ötnapos készlet rendelkezésre álljon, teljesült. Sőt, jelenleg hét napra elegendő vérkészítmény van az országban, azaz, ha egy héten keresztül nem érkezne újabb készítmény, még akkor sem lenne vérhiány.

Az idén január viszont egy nehéz időszak, mert az év elején gyakoriak a lebetegedési hullámok, így nagyobb kihívást jelent a donorok megszólítása – tette hozzá Nagy Sándor.

 

Nehezebb lesz az idei évAz idei év vérellátás szempontjából különösen érdekes, és az év vége várhatóan nehéz lesz a munkaszüneti napok miatt – év végén egy ötnapos hosszú hétvége lesz.

„Nagyon messze van az év vége, de már most elkezdünk azon gondolkozni, hogy azt az időszakot vajon hogyan fogjuk biztosítani” – mondta Nagy Sándor. “Kritikus időpont a húsvéti időszak is a négynapos munkaszüneti időszak miatt, ekkor is biztosan aktívabbak leszünk, hogy felhívjuk a figyelmet:

vért kell adni előtte, hogy biztonságban legyünk” 

– tette hozzá. Megpróbálják majd minden hosszú hétvége előtt felhívni a figyelmet a vérkészletek feltöltésének szükségességére.

Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

Orbán: Egy nagyvállalkozó zsebében ül a Jobbik

Edit

OLAF-jelentés: Lázár János szerint az elmúlt 27 év legsúlyosabb korrupciós ügyéről van szó

Edit

A levegőből vadásszák a parlagfüves területeket

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!