Image default
Belföldi hírek

Kiemelt belföldi hír: Szélsőséges időjárás esetén is számíthatnak a magyar emberek a katonák segítségére

Szombat éjszaka és vasárnap reggel több, árokba csúszott jármű mentésében nyújtottak segítséget a katonák az M3-as autópályán és a 4-es számú főúton. A rendkívüli időjárási helyzetben a katonák továbbra is készenlétben állnak.

A Magyar Honvédség az állampolgárok védelmét szolgálva az ország keleti megyéinek több pontján készenlétbe helyezte katonáit és eszközeit.

Fotó: Tischler Zoltán

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délelőtt harmadfokú (piros) figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére. A Magyar Honvédség a kialakult körülmények miatt, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság feladatellátásának segítése céljából készenlétbe helyezte azokat a munkacsoportokat és haditechnikai eszközöket, amelyekkel szükség esetén segíteni tudnak a bajba jutott állampolgároknak, valamint hatékonyan részt vehetnek a katasztrófavédelmi szakemberek munkájában is.

A Magyar Honvédség szombat délutántól kezdődően hét helyszínen lát el folyamatos készenlétet különböző, nagy teljesítményű eszközökkel, teherautókkal, lánctalpas eszközökkel, terepjárókkal és helikopterekkel, a személy- és vagyonmentés érdekében az autópályák és főbb közlekedési útvonalak közelében, biztosítva ezzel az utak folyamatos járhatóságát. A szentesi, a szolnoki és a debreceni katonák nagy erőkkel állnak készen arra az esetre, ha segíteniük kell az időjárási körülmények miatt bajba jutott embereken.

Fotó: Tischler Zoltán

A Magyar Honvédség arra is felkészült, hogy szükség esetén az eddig nem érintett nyugat-magyarországi területekre a kellő erőket átcsoportosítsa.

Az MH Egészségügyi Központ (Honvédkórház) is készen áll arra, hogy nemcsak a honvédség állományának, de a sérült állampolgárok ellátásának irányítását is végezze.

A társszervekkel az együttműködés és az összeköttetés folyamatos.

Forrás: kormany.hu, HM

Hasonló hírek

TARLÓS: A választáson Magyarország identitása a tét!

Géza

Orbán Viktor: elhibázott politika lenyomata az EP-határozat, valójában „Soros-jelentés” készül

Edit

Orbán Viktor másfél évvel ezelőtti gondolatai ma is helytállóak! Olvassátok el az Origónak adott, 2016-os interjuját! Hirmagazin.eu

Géza