Image default
Belföldi hírek

Kiderült, mikor lesz az EP-választás

Elárulta a Nemzeti Választási Bizottság elnöke, szerinte melyik a kiválasztott vasárnap.

Bár Áder János köztársasági elnök még nem írta ki az európai parlamenti választás időpontját, már lehet tudni mikor lesz a szavazás – mondta a Nemzeti Választási Iroda elnöke az InfoRádiónak. Pálffy Ilona hozzátette: változtak az EP-választás szabályai is.

A Nemzeti Választási Iroda már elkezdte a felkészülést az európai parlamenti választásra. Elvégezték a szavazókörök felülvizsgálatát is – közölte a szervezet elnöke. Pálffy Ilona kiemelte: bár Áder János köztársasági elnök nem írta ki a szavazás időpontját, már lehet tudni, hogy mikor lesz.

Mivel az uniós szabályozás meghatároz egy időintervallumot, Magyarországon pedig hagyományosan vasárnap tartjuk a voksolásokat., május 26-án lesz a választás,

– vélekedett. Az NVI elnöke közölte: az EP-választáson is lesz lehetőség levélben szavazni azon magyar állampolgároknak, akik unión kívüli államban élnek.

Pálffy Ilona hangsúlyozta az InfoRádiónak: zajlik a területi választási szervek munkatársainak képzése. A májusi EP-választásra mintegy 7,5 milliárd forintot biztosít az állami költségvetés.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Rendkívüli nyitvatartás lesz a kormányablakokban az EP-választás hétvégéjén

Géza

Az alaptörvény-módosítást és a Stop Soros-t tárgyalja ma az Országgyűlés

Géza

Nem természeti katasztrófa okozta a vörösiszapömlést

Edit