Főoldal » Kiderült, mi okozta az óbudai robbanást, gyerekeket is kimenekítettek a kigyulladt épületekből – Újabb fotók
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Kiderült, mi okozta az óbudai robbanást, gyerekeket is kimenekítettek a kigyulladt épületekből – Újabb fotók

A katasztrófavédelem mobil laborja is kivonult a helyszínre

Körülhatárolták a Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján keletkezett tüzet, már csupán utómunkálatokat végeznek, ezek azonban elhúzódhatnak – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. Kolozsi Péter kiemelte, hogy ipari létesítményre – így a közeli Budai Fűtőerőműre – nem terjedtek át a lángok.

Egy csecsemőt babakocsiban toltak biztonságos helyre / Fotó: MTI – Mihádák Zoltán

A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták ki, hogy a lakosság nincsen veszélyben – hangsúlyozta. A helyettes szóvivő a korábbi információkat pontosítva közölte, hogy öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan. Az egyikben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonult tűzoltók munkáját.

Gyerekes családokat is ki kellett menekíteni / Fotó: MTI – Mihádák Zoltán

A lakókat, köztük több kisgyermeket sikerült biztonságba helyezni. Az összes épület lakhatatlanná vált, a helyszínre melegedőbuszt is kivezényeltek – közölte Kolozsi Péter. Egy ember megsérült, áramütést szenvedett, őt átadták a mentőknek. Mint a Blikk megírta, az épületekben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon. A vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanították. A rendőrség szerint idegenkezűség gyanúja eddig nem merült fel.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Hihetetlen! Szabadon engedték a csecsemőgyilkos anyát

Mazsi

Most kap­tuk a hírt: tra­gé­dia tör­tént a szom­bat­he­lyi is­ko­lá­nál, hiába küz­döt­tek a men­tők

Géza

Figyelem! Fogolyszökés miatt keresi a rendőrség Kiss Sándort! Akár veszélyes is lehet!

Géza