Image default
18+

Kiderült! Az iskolai mészárlás terrorcselekmény volt! „Mindenhol gyerekek holttestei hevertek” (A cikk videót tartalmaz) (18+) Oszd meg!

Kercs — 18-an meghaltak, közel 50-en pedig megsebesültek, amikor robbanás, majd lövések rázták meg a Krím félszigeti Kercs városának műszaki szakiskoláját szerda kora délután. A cselekmény terrorcselekmény volt – mondta az igazgató!

Az első hírek még egy gázpalack robbanásáról szóltak, de kiderült, hogy valaki egy házi készítésű pokolgépet robbantott fel az iskola ebédlőjében.

Délután Szergej Akszjonov, az orosz megszállással létrejött Krími Köztársaság vezetője a Rosszija 24 hírcsatornával közölte, hogy a támadót azonosították: az iskola vegyész szakos tanulója, Vlagyiszlav Roszljakov (†18) volt az elkövető, aki a támadásban több embert agyonlőtt.

Videó forrása: Online Média Hirmagazin

Miután megölte társait, Roszljakov magával is végzett.

A hírtelevízió úgy tudja, Roszljakov néhány nappal ezelőtt lőszereket és egy karabélyt szerzett be – ezzel a kezében sétált be az iskolába tegnap délután.

Felmerült a terrortámadás gyanúja, amikor Olga Grebennyikova, az iskola igazgatója egy videófelvételen arról beszélt, hogy a támadásban több fegyveres is részt vett, akik sorra járták a termeket, és válogatás nélkül gyilkoltak.

A 18 éves Vlagyiszlav Roszljakov az egyik elkövető, aki az eddigi információk szerint végzett magával

– Ez bizony igazi terrorcselekmény volt, olyan, mint amilyen Beszlanban volt – mondta a KerchNET videójában az igazgatónő, utalva a 2004-es beszláni túszdrámára, amelynek több mint 300 halálos áldozata volt.

– Mindenhol gyerekek holttestei hevertek – mondta megindultan az iskolaigazgató. A legtöbben a menzán bekövetkező robbanásban vesztették életüket. A helyszínre a rendőrségen és a katasztrófavédelmen kívül a Szövetségi Biztonsági Szolgálat munkatársai és kétszáz katona is kivonult.

A hatóságok egyelőre nem zárták ki, hogy Roszljakovnak lehettek társai.

/Fotó: MTI/EPA- Kerch.FM

A beszláni drámához hasonlították

A beszláni túszdráma volt az egyik legvéresebb iskolai mészárlás. 2004 szeptemberében csecsen szeparatisták szálltak meg egy észak-oszétiai iskolát, ahol több mint ezer embert ejtettek túszul. Három nap után az orosz erők megrohamozták az iskolát. 334-en haltak meg, köztük 186 gyermek.

Videó forrása: Online Média Hirmagazin

Cikk forrása: Blikk

Hasonló hírek

Azért ölte meg az anyát, hogy fajtalankodhasson kétéves gyermekével 18+

Géza

Szexgyilkos hálószobatitkok: Kipakolnak a kielégítetlen házastársak

Mazsi

Németország – Kegyetlen körülmények között tartják a kísérleti állatokat: a szerek hatására hányás, belső vérzés, légzési zavarok, bőrproblémák is kialakulnak, mielőtt elpusztulnak – videó (18+)

Géza