Hirmagazin.eu
Főoldal » Kiderítették, miért pusztultak el a partra vetődött ámbráscetek
Állatvilág

Kiderítették, miért pusztultak el a partra vetődött ámbráscetek

A Wangerooge szigeten talált tetemek egyikének gyomrából csupán egyetlen tintahalcsőr került elő, a másik két fiatal hím is alultápláltnak tűnt.

Kiderítették, miért pusztultak el a partra vetődött ámbráscetek

Lehetséges, hogy haláluk előtt nehezen találtak megfelelő táplálékot azok a nagy ámbráscetek, amelyek testét a tenger sodorta partra az északi-tengeri német Wangerooge szigeten – közölte egy holland bálnapreparátor, aki önkéntesek egy csoportjával a hét végén az alsó-szászországi Wilhelmshaven kikötőjében felboncolta a tíz napja talált tetemeket.

Aart Walen elmondása szerint az egyik fiatal bika gyomrában csupán egyetlen tintahalcsőrt találtak, holott a kalamájók e nehezen emészthető szájszervéből rendszerint 20-100 darab szokott lenni emésztőrendszerükben. Az alultápláltságra utal a két fiatal hím aránylag kis testsúlya is.

Az elpusztult ámbráscetek talán éheztek, és már a saját zsírjukat élték fel – mondta a kutató. A másik bálna gyomortartalmát később vizsgálják meg. A két ámbráscet közül a nagyobbikat nem semmisítik meg, csontvázát visszaküldik Wangerooge szigetére, ahol kiállítják.

Közben a schleswig-holsteni Nordstrand-félszigeten is feldarabolták azt a fiatal bikát, amelynek tetemét Büsum térségében mosta partra a víz. Egy több négyzetméteres halászháló maradványait lelték meg gyomrában, de szakértők szerint nem ez okozta a halálát. E bálna csontvázát a stralsundi tengerészeti múzeumban fogják kiállítani.

Az elmúlt tíz napban 12 nagy (óriás) ámbráscet tetemét vetette partra a víz holland és német északi-tengeri szigeteken.

Forrás: librarius

Hasonló hírek

Így kér bocsánatot a kutya, amiért elvette a kisbaba játékát – szívmelengető érzés – videó

Géza

Keresik az év legjobb kutyabarát helyét

Edit

Gigantikus tarantulát találtak, simán megölt egy oposszumot – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------