Image default
Technika, kommunikáció

Kicsinálta a Google a jobb oldali hirdetéseket

forrás: hirado.hu

Kevesebb hirdetéssel találkozhatnak ettől a héttől az internetes felhasználók, mert a Google eltávolította a keresési eredmények találati oldalán levő jobb oldalsávot.

 Kicsinálta a Google a jobb oldali hirdetéseket

A jövőben csak a találatok feletti illetve az alatti hirdetések maradnak meg, sőt a hirdetéseket csak a keresett kulcsszavakra fogjuk látni, írja a seoz.Feltehetően emiatt növekszik az egy kattintásra jutó hirdetési költség, továbbá erősödő verseny várható a megmaradt hirdetési helyek megszerzéséért.

Megszokhattuk már, hogy a Google időről-időre durva változásokat hajt végre, amely miatt kisebb vagy nagyobb mértékig át kell alakítani a keresőoptimalizálási stratégiákat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a keresőmotor főként a keresési algoritmusba szeret „belenyúlni”. Rendszerint mindezt a feketekalapos keresőoptimalizálás, azaz az illegális SEO visszaszorításával indokolják.

Általában az ilyen változtatások (pl. Google Pingvin) teljesen át szokták alakítani a különböző honlapok – stabilnak egyébként sem mondható – rangsorát, valamint a nem legitim technikát folytató weboldalakat is a feledés homályába taszítják.

A módosítások vélhető oka, hogy kutatások a függőleges jobb oldalsávon keresztül igen gyenge átkattintási arányt mutattak. A különböző kutatások már többször bizonyították, hogy a felhasználók túlnyomórészt az oldal tetején található információkat látják, illetve arra reagálnak, miközben a jobb oldali részt figyelmen kívül hagyják.

A jövőben tehát a keresési eredmények oldalán csak a találatok feletti 4, illetve az oldal alján levő hirdetések maradnak meg, melynek köszönhetően felhasználóként egy egyszerűbb, áttekinthetőbb találati oldalt kapunk.

Így a jövőben biztosan élesebb versenyre számíthatunk a kattintás-alapú hirdetés helyeinek megszerzéséért. A közgazdaság alaptétele, miszerint a kisebb kínálat magasabb árakhoz vezet, így bizonnyal itt is érvényesülni fog. Mivel a jövőben kevesebb lesz a találati oldalon való hirdetési lehetőség, mindez jelentősen növelni fogja a reklámok CPC-mutatóját („cost per click”), vagyis az egy kattintásra jutó hirdetési költséget.

 

Hasonló hírek

Kémfotó szivárgott ki az új LG G6-os mobilról

Edit

Ezeket az autókat mind 3D printelik + VIDEÓ

Edit

Az olcsó net után itt az ingyen laptop!

Mazsi