Hirmagazin.eu
Külföld

Kicsalják a rendőröket éjszaka a bevándorlók a francia külvárosokban, hogy aztán kegyetlenül megtámadják őket..

Bosszúból rendőröket hívnak ki a francia nagyvárosok bevándorlónegyedéből fiatalok, hogy aztán ha a rendőrök megjelennek, az autójukat felgyújtsák, a rendőröket pedig robbanószerekkel megtámadják. Lyon és Bordeaux új, szélsőbaloldali városvezetése nem sok mindent tesz ez ellen.

Bordeaux-ban és a bordeaux-i rendőrség körzetébe tartozó településeken a rendőrök elleni erőszak új formája terjed:

AZ ÉJSZAKAI RANDALÍROZÁSHOZ RIASZTOTT RENDŐRÖKRE RENDSZERESEN TŰZIJÁTÉKOKAT ÉS PETÁRDÁKAT DOBÁLNAK A RANDALÍROZÓ FIATALOK.

A legmegdöbbentőbb: nem arról van szó, hogy valamilyen bűncselekmény miatt maguktól kijönnek a rendőrök, és akkor támadják meg őket (természetesen ez sem lenne normális), hanem maguk a többségében muszlim bevándorló fiatalok hívják ki a rendőröket csak azért, hogy aztán megtámadhassák őket.

TÖBB TUCAT RENDŐR (ÉS NAGYON SOK TŰZOLTÓ) SÉRÜLT MEG ÍGY, A RENDŐRSÉG KÖRÉBEN ÁLTALÁNOS VÉLEMÉNY, HOGY FÉLNEK HELYSZÍNRE MENNI A BEVÁNDORLÓNEGYEDEKBEN. 

Ugyanez történt a hét elején Lormont városában, a rendőrök elleni támadásoknak ez az új fajtája egyre terjed. Lormont lakói nem mernek nyilatkozni a tévéstáboknak, így a francia köztévének sem. Akik mégis, azok elmondták, hogy állandó rettegésben élnek, a fiatal bandák megfélemlítik az embereket az utcán, félelemben élnek.

A lakóövezet járdáin egyébként mindenhol tűz nyomai láthatók. A bandák kukákat gyújtogatnak, randalíroznak. Philippe Roland, a francia rendőrség városi erőszak ellen fellépő egységének (SGP) szakszervezeti titkára elmondta, hogy a rendőrökre kilőtt életveszélyes éles tűzijátékok és petárdák hajigálása teljesen elterjedt. A körzetük rendfenntartásába már be kellett vonniuk egy biztonsági céget is, mert egyedül nem győzik a bordeaux-i körzet biztosítását. Azaz, a rendőrség nem bír egyedül az elővárosi bűnözőkkel, egy magáncéget kellett megbízniuk. Az elfogott gyújtogató fiatalokról a szakszervezeti vezető elmondta, hogy nagyon reméli, hogy a bíróság ezúttal valós, végrehajtandó büntetést fog rájuk kiszabni azért, hogy a bűnözők lássák: tetteiknek van következménye.

Eddig ugyanis nem ez volt a tapasztalatuk.

Felgyújtott rendőrautó (illusztráció, korábbi felvétel) 

Szintén megszűnt a közbiztonság egy másik francia nagyvárosban is: a júniusi franciaországi önkormányzati választások óta szintén a radikális baloldal által irányított Lyon a drogbandák által uralt csatatérré változott. Ott is állandósult, hogy az elővárosi részre kicsalják a rendőröket.Egy, a neve elhallgatását és arca eltakarását kérő fiatalember a francia köztelevízió regionális híradójának arról számolt be, hogy éjjelente a háza és ablaka előtt szemtanúja annak, ahogy a drogbandák kábítószerrel kereskednek, és persze a verekedések is mindennaposak. Az általában két ember között kirobbanó ellentét rendszerint 20-30 ember tömegverekedésévé fajul. Egy ellenzéki képviselőnő szerint a rendőrség ugyan mindent megtesz, de a rendőrségi beavatkozás már nem tudja megoldani a kialakult helyzetet a városban.

Részlet A nyomorultak (2019) című francia filmből

A rendőrök elleni kegyetlen támadások az egyik központi eleme a Cannes és Hollywood, és persze a César-bizottság által körbeudvarolt francia film, a másfél éve bemutatott A nyomorultaknak is. A rendező egyébként egy többéves börtönre ítélt szalafista, aki egy nőt megkínzott és meg akart gyilkolni, mert szembefordult a muszlim vallás követelményeivel.

A nyomorultak – címében gyalázatos cinikussággal utal Victor Hugo humanista remekművére – nemhogy elítéli, hanem elfogadhatóvá próbálja tenni a rendőrök elleni muszlim támadásokat. A film szerint a társadalom felelőssége, hogy a bevándorlók így viselkednek. A zárójelenetben egyébként a migránsok szintén kihívják a rendőröket, hogy aztán petárdákkal és éles robbanószerekkel megtámadják őket. A film dramaturgiája szerint okkal.

A külvárosokban rettegő, törvénytisztelő franciák véleménye ezzel – büntetlenül lehet rendőrökre támadni – egyre kevésbé egyezik.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi általános hírekről: bűnügy, balesetek, gazdaság, vállalkozás, esélyegyenlőség, kormány, ellenzék, koronavírus, EU, politika, tudomány, kultúra, művészet, bulvár, Insta-hírek, Facebook-hírek, ingatlanpiac, energia, energetika, hungarikumok, magyarok, feltalálók, találmányok, autók, motorok, hajók, csillagászat, űrkutatás, technika, kommunikáció, képek, videók és minden más érdekességek, mintegy 75 tárgyban,  kövesd a Facebook-oldalunkat!

origo

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Súlyos milliókat kell fizetnie annak, aki engedély nélkül hagyja el a házát

Mazsi

Kivégzés Párizsban – a csuklyás motoros többször fejbe lőtte a földön fekvő férfit..

Géza

A szabad fegyvertartás ellen emelt szót a megölt riporternő apja

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------