Főoldal » Kiborult az unió döntésképtelensége miatt az ENSZ
Külföld

Kiborult az unió döntésképtelensége miatt az ENSZ

forrás: MTI

A menekültek EU-n belüli szétosztásáról tervezett megállapodás elmaradását kritizálta az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és a Nemzetközi Migrációs Szervezet is. Attól tartanak, hogy a helyzet rendezetlensége miatt újabb menekültek halnak meg.

Mélységes csalódottságának adott hangot kedden az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) amiatt, hogy az Európai Unió belügyminiszterei az előző napon nem tudtak megállapodásra jutni a menedékkérők egymás közti elosztásáról.

“További késedelem nélküli döntő megállapodásra van szükség a szükségletek ellátásához, és a szolidaritáson alapuló bátor közbelépésre a tagállamok mindegyikének részéről” – írta közleményében az UNHCR.

Melissa Fleming, a szervezet szóvivője emellett arról számolt be, hogy hétfőn rekordszámú, mintegy 20 ezer menekült lépte át Ausztria határát.

hirmagazin_2015-09-15_141006
Inger Stojberg dán bevándorlásügyi miniszter (b) és Pintér Sándor belügyminiszter az Európai Bel- és Igazságügyi Tanács rendkívüli, a migránsválságról tartott ülésén Brüsszelben 2015. szeptember 14-én. (MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)

Újabb halálesetektől félnek az EU döntésképtelensége miatt

A világszervezettől független Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szóvivője pedig közölte, attól tartanak, hogy az Európai Unió döntésképtelensége újabb halálesetekhez fog vezetni az Égei-tengeren. Leonard Doyle szerint minél hosszabb ideig fog tartani az uniós döntéshozatal, annál nagyobb lesz a káosz, annál nagyobb lesz a Görögországra nehezedő teher, és annál több ember próbál meg elmenekülni Szíriából.

“Rendkívül káros hatása lesz a különböző (európai) kormányok által a határellenőrzés bevezetéséről szóló döntéseknek” – hangsúlyozta az IOM szóvivője. Az utóbbi napokban mások mellett Németország és Ausztria is bejelentette, hogy a menekültválság miatt ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést.

Nem támogatja mindenki

Az EU soros elnökségét betöltő Luxemburg arról számolt be, hogy az uniós tagállamok többségének belügyminiszterei hétfőn elvi megállapodásra jutottak az eddigi 40 ezren túl további 120 ezer menedékkérő elosztásáról a tagországok között, a tervet azonban nem támogatta mindenki. A javaslatot hivatalosan az október 8-ai belügyminiszteri ülésen fogadhatják el.

Az IOM közlése szerint az utóbbi néhány napban több mint hetven menekült fulladt vízbe az Égei-tengeren Törökország és Görögország között.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet legfrissebb jelentése szerint idén eddig mintegy 465 ezren érkeztek a Földközi-tengeren keresztül Európába. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága arról számolt be, hogy az idén már kétezer-hétszáznál többen haltak meg a Földközi-tengeren át Európába igyekvő menekültek közül.

 

Hasonló hírek

A bihácsiak szerint egy rémálom, ami a településükön történik – videó

Géza

Jól halad a német behódolás: egyre több az iszlám előírásoknak megfelelő húskészítmény Németországban

Géza

Atompánik Amerikában

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------